Wat is SSL en waarom is het zo belangrijk?

Vanaf januari 2017 gaat Google websites met een beveiligde verbinding (https) voorrang geven in de zoekresultaten. Daarnaast gaat de internet browser Chrome vanaf januari 2017 een melding weergeven wanneer een website geen beveiligde verbinding heeft. Maar wat houdt dit nu precies in? En waarom is dit voor uw website belangrijk? Dat lees je hier.

Google wil dat gebruikers veilig kunnen surfen op internet en geeft dit aan door middel van een groen slotje in de adresbalk, wat voor een versleutelde verbinding staat. Door deze versleutelde internetverbinding (https) wordt een beveiligde verbinding tussen de server en de browser tot stand gebracht. Hierdoor worden gegevens beveiligd over en weer uitgewisseld. Google heeft als uitgangspunt dat ‘https’ niet alleen door webshops en banken gebruikt zou moeten worden, maar door álle websites om zo een volledig versleuteld internet te krijgen met zoveel mogelijk privacy voor gebruikers. Met een https verbinding wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat deze gegevens niet onderschept kunnen worden.

HTTPS

Vanaf januari 2017 neemt Google verschillende stappen om het gebruik van een beveiligde internetverbinding te vergroten. Allereerst worden de beveiligde ‘https’ websites hoger getoond in de zoekresultaten doordat deze een hogere ranking krijgen toegekend dan de niet-beveiligde ‘http’ websites. Daarnaast krijgen de versleutelde verbindingen een groen slotje in de adresbalk zodat het voor de gebruiker zichtbaar is dat er een beveiligde verbinding is. Tot slot wil internetbrowser Chrome http-pagina’s die wachtwoorden of creditcardgegevens verzamelen vanaf januari 2017 gaan markeren als ‘onveilig’.

Om potentiële klanten op uw website niet af te schrikken door deze melding, en uw website niet te laten zakken in de zoekmachine resultaten, kunt u een SSL certificaat kopen. Dit certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding, wat aangegeven wordt met https en zorgt voor een hogere ranking in de Google resultaten. Twee vliegen in één klap dus! Kies je ervoor om niet over te stappen naar een https verbinding? Dan kan dit je ranking in de zoekresultaten beïnvloeden en potentiële bezoekers afschrikken.

Heeft u interesse in een SSL certificaat of wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op via 024-3000316 of info@linku.nl.