de bedrijfsapp van het bedrijf rootnet

Bedrijfsapp

Met een bedrijfsapp gaat jouw bedrijf effectiever te werk. Automatiseren, digitaliseren: er liggen veel kansen om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Met een maatwerk bedrijfsapplicatie maak je jouw bedrijf toekomstbestendig.

Wat is een bedrijfsapp?

Een bedrijfsapp is een applicatie die een onderdeel van een bedrijf digitaliseert. Vaak betekent dit dat menselijk werk (gedeeltelijk) wordt vervangen door een digitale oplossing. Daarbij kun je denken aan interne zaken zoals administratie, boekhouding, productbeheer, projectmanagement of planning. Ook op het gebied van communicatie bieden bedrijfsapps oplossingen, bijvoorbeeld met een (sociaal) intranet. Een bedrijfsapp kan ook extern worden ingezet wanneer je bijvoorbeeld klanten voorziet van een inlogportaal.

Bedrijfsapps zijn vaak beschikbaar op meerdere platformen. Op mobiel als app (bv. iOS en Android), op desktop via als website (webapplicatie) en alles daartussenin. Ook zijn ze vaak online toegankelijk via het web, waardoor de app overal en altijd beschikbaar is.

Er zijn twee manieren om aan een bedrijfsapp te komen:

  1. Gebruikmaken van een beschikbare bedrijfsapp. Er zijn veel tools op de markt die op basis van een licentie beschikbaar zijn. Voor de standaard bedrijfsprocessen is er bijna altijd wel een oplossing beschikbaar.
  2. Een eigen bedrijfsapp laten ontwikkelen. Wanneer er geen passende oplossing beschikbaar is voor jouw vraagstuk, heb je de optie een maatwerk applicatie te laten maken door een ontwikkelaar. De tool wordt dan ontwikkeld op basis van jouw wensen en eisen.

Waarom een bedrijfsapp?

Een bedrijfsapp biedt meerdere voordelen:

  • Je bespaart tijd en geld
  • Je stroomlijnt bedrijfsprocessen
  • Je verbetert je dienstverlening
  • Je vermindert menselijke fouten
  • Je verhoogt de toegankelijkheid van je bedrijf
  • Je verbetert kennisdeling en veiligheid

Tegenover de voordelen staan de kosten van een bedrijfsapp. Denk aan licentie- of ontwikkelkosten. Ook de integratie van een bedrijfsapp vergt een investering van tijd en geld. De voordelen gelden dan ook vooral voor de langere termijn.

Hieronder lichten we enkele van de voordelen toe met voorbeelden van bedrijfsapps.

Tijd en geld besparen met een bedrijfsapplicatie

De voornaamste reden om te investeren in interne bedrijfsapplicaties is tijdsbesparing. Je neemt mensenwerk uit handen. Zo kunnen je werknemers zich richten op het ‘echte’ werk en verdoen ze minder tijd aan administratie en andere randactiviteiten.

Een goed voorbeeld van een bedrijfsapplicatie die we hebben gemaakt, is ChemRADE. Met deze applicatie berekenen bedrijven de risico’s rondom het werken met gevaarlijke stoffen. Werknemers voeren data in en ChemRADE genereert direct een advies. Wat voorheen tijdrovend werk was, doet ChemRADE nu in een muisklik.

Meer weten over bedrijfsapplicatie ChemRADE?

Bekijk onze case
chemrade webapplicatie header
Next lineVeiliger omgaan met gevaarlijke stoffen dankzij webapplicatie ChemRADE®

Automatiseren met een bedrijfsapp

Door werkzaamheden te digitaliseren maak je ook de weg vrij voor mobiele oplossingen. Bedenk wat voor mogelijkheden er ontstaan wanneer jouw bedrijfssoftware online beschikbaar is. Zeker met het hybride werken wordt het steeds belangrijker om op een andere locatie dan kantoor te kunnen werken. Ook bij thuiswerken moet effectief werken mogelijk zijn.

Als voorbeeld vertellen we graag over Visser. Voor deze contactlenzenspecialist hebben we een digitale transformatie uitgevoerd met een maatwerk bedrijfsapp, waarmee papierwerk volledig is gedigitaliseerd.

Meer weten over bedrijfsapplicatie Visser?

Bekijk de case
de web app van visser contactlenzen
Next lineVan papier naar digitaal met een webapplicatie voor Visser Contactlenzen

Verbeteren kennis en veiligheid

Een bedrijfsapplicatie kan worden ingezet om informatie snel bij de juiste mensen te krijgen. Op deze manier kunnen werknemers worden getraind, en worden bedrijfsprocessen sneller in gang gezet.

Voorbeeld? Voor het Radboudumc in Nijmegen hebben we de mobiele app CrisisNet ontwikkeld. Deze app leert werknemers van het ziekenhuis op een interactieve manier wat ze moeten doen bij een crisis. Wanneer een crisis daadwerkelijk uitbreekt, vindt het crisismanagement plaats binnen de app.

Meer weten over de bedrijfsapp CrisisNet?

Bekijk onze case
radboudumc nijmegen case crisisnet
Next lineKennis van Radboudumc-personeel verhogen met mobiele app CrisisNet

App laten maken voor bedrijf?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een bedrijfsapp voor jouw bedrijf? Linku helpt je graag de mogelijkheden in kaart te brengen. Van design tot ontwikkeling gaan we graag de uitdaging aan een oplossing te bedenken die naadloos integreert in jouw bedrijf. Bekijk ook cases van andere bedrijfsapplicaties die we hebben gerealiseerd, of neem direct contact op!

Neem contact op Next line
Afbeelding voor Geert

Direct contact? Geert staat voor je klaar!