brand book voorbeeld typografie

Brand Book

We hebben een Brand Book ontworpen om onze huisstijl vast te leggen. Benieuwd naar ons Brand Book? Neem zelf een kijkje.

Wat is een Brand Book?

In een Brand Book (ofwel Brand Identity Book, Brand Manual of Brand Guide) beschrijf je de kernwaarden, merkuitingen en andere guidelines van een merk. Samen vormen deze een huisstijl.

Inhoudelijk bevat het verschillende branding-richtlijnen rondom communicatie, gebruik van het logo, lettertypes die je gebruikt (typografie) en regels rondom kleurgebruik en afbeeldingen.

Waarom een Brand Book?

Een Brand Book gebruik je om een merk te bewaken. Het helpt designers en communicatiemedewerkers consistentie aan te brengen in hun werk. Denk aan het vormgeven van drukwerk, het design van een website, het plaatsen van social media berichten of de standaard tone-of-voice tegenover klanten.

Een consistente presentatie zorgt zo voor een professionele uitstraling. Daarnaast bespaart het tijd: alle regels en richtlijnen zijn namelijk voor iedereen op één plek te vinden.

Brand Book voorbeeld

Benieuwd naar de Linku Brand Guide? Blader hieronder door het bestand. Interesse in een eigen handboek of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Nog een voorbeeld bekijken?

We maken ook Brand/Style Guides voor andere bedrijven. Bekijk onze case van de fysioo om door een Brand Book van een fysiotherapiepraktijk te bladeren.