Match met je perfecte woning

In de app Settle swipe je woningen á la Tinder.
Match met je perfecte woning
icon
app-ontwikkeling
icon
nieuwe branding
icon
betaald abonnement

In het kort

Om de huizenmarkt beter te bedienen, ontstond het idee om nieuw beschikbare woningen op een Tinder-achtige manier te presenteren aan woningzoekers. In opdracht van Familie Beekhuizen Makelaardij hebben we daarvoor Settle ontworpen.
Team
Arthur
Timo
Profielfoto van Annemarie
Bram
Wahid
Jaap
Opdrachtgever

Familie Beekhuizen

Expertises

App
Website
Branding
User Experience

Technieken

Ionic, Angular
Symfony
WordPress

Settle app · Settle app · Settle appCover afbeelding voor Match met je perfecte woning via de Settle-appSettle app · Settle app · Settle app

Swipend naar je droomwoning

Swipen kennen we vooral van Tinder, de datingapp waarbij je per profiel ‘leuk of niet leuk’ swiped. Zo kun je laagdrempelig op zoek naar een match. Waarom doen we dat niet voor woningen?

Uitdaging

Settle was een compleet nieuw concept, zonder naam of verdere branding. Dit moest allemaal worden opgezet. Daarnaast maken woningen natuurlijk zelf geen profielen aan, dus die data moesten we ergens vandaan halen en structureren binnen de app.

Aanpak

Met een combinatie van branding, design en technische realisatie hebben we de de mobiele app Settle ontwikkeld. Woningen laden we in via de Tiara API uit het NVM-aanbod.

Oplossing

Met Settle kunnen gebruikers op basis van een persoonlijk woningprofiel met woningen matchen die precies aansluiten op de wensen. Bij interesse kunnen ze een bezichting doen en zelfs een bod uitbrengen. Het volledige gebruik van de app is beschikbaar tegen een betaald abonnement.

image alt
Stap 1

Branding

Het begon met het bedenken van een ‘beschikbare’ naam die makkelijk te onthouden is. De keuze viel snel op Settle, een Engelse term die ook in Nederland wordt geassocieerd met wonen, denk aan “zich settelen” of “ben je al gesetteld?”.

Daarna volgde het ontwerpproces van het logo. Hierin moest het woordmerk terugkomen zodat de associatie tussen Settle en huizen duidelijk is. Tussen de twee t’s in Settle hebben we de ‘negative space’ zo aangepast dat het een huis met pad is geworden.

Cover afbeelding voor Match met je perfecte woning via de Settle-app
Complete branding

Van logo naar huisstijl

We hebben verschillende type huizen, bomen en organische beelden vormgeven. Deze zijn makkelijk te herproduceren en uit te breiden voor zowel off- als online gebruik. De branding bestaat o.a. uit:

 • Naam en logo
 • Kleuren, visuele stijl en lettertype
 • Pay-off, slogans
 • Grafische elementen en animaties
Cover afbeelding voor Match met je perfecte woning via de Settle-app

Zo werkt de app

Om Settle te gebruiken moet je een (betaald) abonnement starten. In de app creëer je vervolgens een woningprofiel waarin je jouw wensen uiteenzet, zoals prijs, oppervlakte en het aantal kamers. Nadat je ook een zoekradius hebt ingesteld, krijg je alle woningen te zien binnen dit gebied die voldoen aan je profiel.

Cover afbeelding voor Match met je perfecte woning via de Settle-app

Swipen tussen woningen

Op basis van je woningprofiel swipe je tussen passende woningen. Vind je een woning niet leuk? Dan swipe je naar links. Wel leuk? Dan swipe je naar rechts en komt deze bij je favorieten te staan. Zo kun je deze later opnieuw bekijken.

Cover afbeelding voor Match met je perfecte woning via de Settle-app
Doe direct een bod

Of plan een bezichtiging

Als je jouw droomwoning denkt te hebben gevonden, kun je binnen de app een bezichtiging plannen of zelfs een bod doen. Settle biedt zo op een interactieve manier de complete user flow van de introductie van een woning tot het doen van een bod.

Cover afbeelding voor Match met je perfecte woning via de Settle-app
Nog voor Funda

Als eerste op de hoogte

Je kunt ervoor kiezen een melding te ontvangen wanneer er een nieuwe woning beschikbaar is die valt binnen je woningprofiel. Zo ben je als eerste op de hoogte, soms zelfs nog voordat de woning op Funda verschijnt.

Cover afbeelding voor Match met je perfecte woning via de Settle-app

Settle is een hybride app

Doordat Settle is gebouwd op basis van hybride technieken, is de app maar één keer ontwikkeld voor zowel iOS als Android. Dit in tegenstelling tot een native app, waarbij beide versies los ontwikkeld moeten worden. Met een hybride app bespaar je dus ‘dubbele’ kosten.

Cover afbeelding voor Match met je perfecte woning via de Settle-app

Technieken en koppelingen

 • Databron synchronisatie

  In de app is het meest recente woningaanbod beschikbaar. Dit realiseren we door de woningen in de app op te halen uit het NVM woningaanbod via de Tiara API.

 • Pushmeldingen

  Dankzij pushmeldingen zijn gebruikers direct op de hoogte van nieuwe woningen die passen in hun woningprofiel. In onze opstelling worden triggers verstuurd vanuit de backend via OneSignal als pushmelding naar telefoons.

 • QR-code integratie

  In de backend kunnen we flyers genereren met daarop een QR-code die (via deeplinking) direct in de Settle-app geopend kan worden. Met het aanbieden van flyers bij bezichtigingen kunnen geïnteresseerden de woning zo direct openen in de Settle-app.

Settle bestaat uit meerdere digitale systemen die met elkaar communiceren. Bij de ontwikkeling van deze systemen maken we gebruik van meerdere technieken:

icoon

De Settle-app, op basis van Angular en Ionic

icoon

De backend op basis van Symfony en API-platform

icoon

Het admin panel op basis van Angular

icoon

De promotiewebsite Settle.at op basis van WordPress

Sparren?
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot

Wij staan voor je klaar.

Wil jij ook digitale groei? We vertellen je graag hoe. Neem contact op en Klaas helpt je graag op weg.

Stuur een berichtOf bel 024 3000 316