Van strategie tot converterende websites

Emons Group is een transportbedrijf actief in Europa.
Van strategie tot converterende websites
icon
strategische workshops
icon
buyer personas
icon
meertaligheid

In het kort

De Emons Group is een familiebedrijf gespecialiseerd in het aanbieden van kost verlagende, innovatieve en duurzame transportoplossingen. Onze samenwerking startte met vier strategische sessies voordat we begonnen met het design van de nieuwe websites.
Team
Arthur
Joost
Leon
Marley
Matthijs
Opdrachtgever

Emons Group

Expertises

Website
User Experience

Technieken

WordPress

Emons website · Emons website · Emons websiteCover afbeelding voor Van strategie tot converterende websites voor Emons GroupEmons website · Emons website · Emons website

Een beter online platform voor Emons

Met de doelstelling om binnen 5 jaar te verdubbelen in omzet, gaat dochterbedrijf Emons Cargo 2WIN (Europa’s grootste multi-customer dubbeldeck netwerk) voor versteviging van haar marktleider positie.

Uitdaging

Maatwerk websites die bijdragen aan de doelstellingen voor groei, dat was de wens. We moesten potentiële internationale klanten online overtuigen van het aanbod van Emons Group, om ze vervolgens snel in contact te brengen met het salesteam.

Aanpak

Na het bepalen van de kernwaarden in strategische workshops, begonnen we met uitwerking van 2win.eu. Met de Gutenberg-editor binnen WordPress is het team van 2WIN in staat om pagina’s samen te stellen naar wens. Of het nu gaat om het uitlichten van de unieke 2WIN-trailer of een vergelijkingstabel met traditionele trailers.

Resultaat

Op de nieuwe website vinden bezoekers makkelijk hun weg naar de juiste informatie. De contactgegevens van Emons Group worden op het juiste moment en de juiste plek gepresenteerd. Hierdoor stijgt de conversie. Dankzij de meertaligheidfunctie is de website bovendien beschikbaar in 7+ talen.

image alt
Strategische workshops

Kernwaarden bepalen

Alle stakeholders bij elkaar om in een Engelstalige merkstrategie-sessie te bepalen welke kernwaarden ze gezamenlijk toewijzen aan het merk 2WIN. De basis voor de wireframes waarin we een effectieve navigatie bepalen en de meest belangrijke onderwerpen naar voren brengen. Zo begeleiden we bezoekers naar de juiste plekken en motiveren we gewenst gedrag, zoals het aanvragen van een offerte of contact opnemen met het salesteam van 2WIN.

Strategy meeting

Buyer personas

In deze strategische sessie brachten we hun doelgroepen in kaart. Het resultaat was per buyer persona een uitgebreide beschrijving van de ideale klant. Onder andere de supply chain manager, inkoper en CEO. Op deze manier wisten we de pijnpunten bloot te leggen en de juiste snaar te raken in de design-fase erna.

strategy sheet

In samenwerking met online strategisch webbureau Linku hebben we onze functionaliteiten, looks en propositie opnieuw vormgegeven.

Stijn van den Bogart
Sales & Marketing Manager Emons Cargo 2WIN

Fundament voor meerdere websites

Met de website 2WIN is het fundament gelegd voor meerdere websites van de Emons Group. Inmiddels is emons.eu daar aan toegevoegd en volgen merk-concepten als Van Huët en Hofmans op korte termijn. Vanuit één codebase beheren wij alle Gutenberg-blokken.

mobile image website
Vragen?
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot

Direct even sparren?

We brengen jouw wereld graag digitaal. Neem contact op en vraag naar Klaas.

Stel een vraagOf bel: 024 – 3000 316