Afbeelding voor Linku werkt mee aan digitale transformatie uitgeverij F&L Media
F&L Media

Linku werkt mee aan digitale transformatie uitgeverij F&L Media

Afbeelding voor Bram Verhart Afbeelding voor Arthur Baron Afbeelding voor Thomas van de Ven Afbeelding voor Sander Bongers Afbeelding voor Marley Baidjoe Afbeelding voor Matthijs Dekkers Afbeelding voor Timo Afbeelding voor Leon Stoffels Afbeelding voor Kevin van Schaijk
Bram, Arthur, Thomas, Sander, Marley, Matthijs, Timo, Leon en Kevin hebben hieraan gewerkt.
F&L Media is een van de grootste uitgeverijen van Nederland. Met populaire magazines als Auto Review, Filosofie Magazine, Foodies en iCreate bereiken ze ruim 600.000 lezers per maand.
Online abonnementverkoop, premium content en productcampagnes

Sinds 2018 werkt Linku samen met F&L Media en realiseren we op allerlei vlakken digitale groei. We hebben meer dan 10 magazines digitaal op de kaart gezet met nieuwe websites. Ook hebben we e-commerce mogelijkheden uitgebreid met een maatwerk plugin en API. Hiermee realiseren we o.a. online abonnementverkoop, premium content en productcampagnes. Deze oplossing geeft F&L Media vrijheid in het inrichten van e-commerce voor alle magazines. Dit zijn belangrijke stappen in de digitale transformatie van de uitgever.

En daar stopt het niet. We houden de lijntjes kort en werken voortdurend aan nieuwe ideeën en optimalisatie.

Afbeelding voor Linku werkt mee aan digitale transformatie uitgeverij F&L Media
Afbeelding voor Linku werkt mee aan digitale transformatie uitgeverij F&L Media

Maatwerk websites

Voor bekende magazines

De eerste stap in onze samenwerking was de aanpak van een aantal verouderde websites, waaronder Ct.nl, Foodiesmagazine.nl en iCreatemagazine.nl. Deze kregen ieder een nieuw jasje met moderne UX en functionaliteiten, zoals structured data en koppelingen met Basedriver. Later hebben we ook o.a. de corporate website Fnlmedia.nl, Gardenersworldmagazine.nl, Filosofie.nl en Historischnieuwsblad.nl opnieuw ontwikkeld.

Bekijk case iCreate Next line
Afbeelding voor Linku werkt mee aan digitale transformatie uitgeverij F&L Media

Zichtbaarheid vergroten

Met multisites

Om ook de zichtbaarheid van de kleinere magazines te vergroten, ontstond de wens voor een herbruikbare website. Daarvoor hebben we een WordPress-multisite ontwikkeld. Hiermee kan F&L Media snel en makkelijk nieuwe websites inrichten met een aanpasbaar thema. Onder andere Kokengenieten.nl werkt op basis van dit template.

abonnementen voor premium content

Van papier naar digitaal

Maatwerk e-commerce plugin

Een van de grootste uitdagingen voor traditionele uitgevers is de stap naar online content. We hebben deze uitdaging aangepakt met het design en ontwikkeling van een e-commerce plugin. Daarmee voorzien we elke magazinewebsite van commerciële mogelijkheden als: abonnementverkoop, losse productverkoop, landingspagina’s, pre-orders, inlogmogelijkheden en premium content. Hierin zit ook een sterke UX. Met het samenvatten en visualiseren van keuzes maken we het bestelproces makkelijk voor de bezoeker. 

Al deze functionaliteit en optimalisatie helpt F&L Media in de digitale transformatie: het online brengen van de magazines.

Afbeelding voor Linku werkt mee aan digitale transformatie uitgeverij F&L Media

Websites verbinden

Met een API-tussenlaag

De plugin van iedere website staat in verbinding met de API. Deze realiseert het inlogsysteem en delegeert de product- en informatiestromen tussen de websites en het abonnementsysteem van F&L Media. Dit geeft de uitgever veel vrijheid in het creëren van de gewenste online campagnes voor ieder magazine. Daarnaast voorkomt de API dat het externe abonnementsysteem wordt overladen met directe verzoeken en zorgt dus voor stabiliteit en performance.


Kijk eens aan mooi he

“Het was een uitdaging om uniforme functionaliteit te ontwikkelen die werkt in verschillende websites. Je hebt te maken met uiteenlopende technieken en styling. Met de plugin hebben we nu een oplossing gerealiseerd die vrijwel direct alle functionaliteit toevoegt aan de websites.”

- Bram Verhart | Ontwikkelaar bij Linku

Afbeelding voor Linku werkt mee aan digitale transformatie uitgeverij F&L Media

Premium content

Zichtbaar voor abonnees

De introductie van online abonnementen was een belangrijke stap in het verdienmodel van de magazine-sites. Met onze integratie kan F&L Media premium content plaatsen die alleen leesbaar is voor abonnees. Dankzij deze online abonnementen geeft F&L Media haar lezers een complete ervaring die past bij deze tijd.

Meer highlights e-commerce plugin

  • Aanpasbare styling. De plugin voorziet binnen WordPress in uitgebreide (thema)instellingen om de teksten en beelden van de e-commerce elementen af te stemmen op het betreffende magazine.
  • Flexibele functies. Niet elk magazine maakt gebruik van features als premium content of de inlogomgeving. In de instellingen van de plugin zijn deze elementen per website makkelijk aan of uit te zetten.
  • Automatisering. De plugin haalt de edities op van een magazine en zorgt automatisch dat de eerstvolgende uitgave op de juiste plekken in de website wordt getoond.
  • Testimonials. De plugin creëert ook een post type voor testimonials. Wanneer F&L Media deze toevoegt, worden ze getoond in de e-commerce omgeving.
Afbeelding voor Linku werkt mee aan digitale transformatie uitgeverij F&L Media

Conversiestijging

Én kostenbesparing

De gebruiksvriendelijkheid van de e-commerce plugin heeft geleid tot flinke conversiestijgingen. Zo is er op landingspagina’s bijna een verdubbeling van de conversie ten opzichte van de vorige campagnetool. Daarbovenop zorgt de schaalbaarheid van de plugin voor tijd- en kostenbesparingen bij de implementatie van e-commerce op nieuwe websites.Kijk eens aan mooi he

“De lijntjes met Linku zijn kort, ze denken goed met ons mee en pakken een pro-actieve rol. Het werkt erg prettig dat ze niet meteen in de techniek denken, maar eerst het vraagstuk écht willen begrijpen. Doordat er specialisten met verschillende disciplines in huis zijn, is er veel kennis en kunnen ze uiteenlopende vraagstukken oppakken. We zijn erg blij met de samenwerking!”

- Marijn van Gelder | Marketeer bij F&L Media

Afbeelding voor Linku werkt mee aan digitale transformatie uitgeverij F&L Media

Ruimte voor advertenties

Flexibel inzetbaar

Ook adverteren blijft een belangrijke inkomstenbron voor F&L Media. Voor het tonen van advertenties hebben we verschillende implementaties ontwikkeld, waaronder vaste containerblokken gekoppeld aan het DFP-advertentienetwerk van Google. We bieden ook flexibiliteit met WordPress-blokken en instellingen voor het wel/niet tonen van advertenties op artikelniveau.

Afbeelding voor Linku werkt mee aan digitale transformatie uitgeverij F&L Media

Ook behoefte aan een digitale partner?

We denken graag met je mee
Neem contact op Next line
Afbeelding voor Klaas

Direct even sparren? Vraag naar Klaas