Van pizza’s naar een eigen inspiratieplatform

Van pizza’s naar een eigen inspiratieplatform
icon
intern project
icon
inspiratie delen
icon
collega's inspireren

In het kort

Onder de naam project 404 startte eind 2021 een intern project van een aantal Linku-collega's. Het idee was om nieuwe dingen te leren én te ontwikkelen, onder het genot van pizza's na werktijd.
Team
Arthur
Dennis
Jorre
Leon
Nick
Profielfoto van Thomas
Wahid
Expertises

Branding
Website
User Experience

Technieken

Sanity
SvelteKit

404 inspiratie · 404 inspiratie · 404 inspiratieCover afbeelding voor Van pizza’s naar een eigen inspiratieplatform404 inspiratie · 404 inspiratie · 404 inspiratie

Inspiratie is overal

Op zoek naar inspiratie komt altijd voor, of het nou thuis op de bank is of tijdens je werk met een kick-off van een nieuw project. Met dit nieuw te ontwikkelen platform willen we mensen echt inspireren.

Probleem

We delen graag inspiratie met elkaar, maar dat zijn vaak losse berichten en gesprekken die snel weer uit het zicht verdwijnen. Dat is zonde. We wilden dit oplossen met een platform waar we onze inspiratie een vaste plek geven.

Aanpak

Dit interne project was een speeltuin voor onze eigen ontwikkeling. We kozen voor de techniek Sanity om onszelf ook technisch uit te dagen.

Oplossing

Het resultaat is het platform inspiratie.linku.nl waar we wekelijks onze inspiraties delen en waarderen. Ook de buitenwereld mag hierin meekijken!

image alt

Digitale brainstormsessie via FigJam

Corona dwong ons om van afstand met elkaar te werken. Gelukkig leek de brainstorm-tool van Figma alsof we in één ruimte zaten. Met een FigJam-sessie daagden we elkaar uit om onze eigen gewenste ontwikkeling inzichtelijk te maken. Enthousiast als we waren, stond het brainstorm-bord in een mum van tijd vol. Er werd gewerkt deels in eigen tijd en deels in de tijd die we van Linku krijgen voor persoonlijke ontwikkeling.

404_figjam

Gebouwd met SvelteKit

Een dark mode optie kan in deze tijd niet uitblijven. En het was direct een leuk experiment om dit ook met het framework SvelteKit uit te proberen. Developer Leon over SvelteKit: “Dat alles component-based is, werkt fijn. Iets toepassen als BEM voor CSS is hierdoor niet nodig, want alle componenten staan al op zichzelf.”

 

“SvelteKit kan al heel veel en het is heel eenvoudig te gebruiken. Het mooiste vind ik dat het minder JavaScript heeft en dat het omgezet wordt naar HTML”, aldus developer Wahid.

Cover afbeelding voor Van pizza’s naar een eigen inspiratieplatform

Sanity, headless CMS

Dennis schreef er al eerder over. Een headless CMS als Sanity heeft veel voordelen. Naast het feit om meer developers bekend te laten raken met dit CMS heeft het ook als gebruiker voordelen. Een rustige en overzichtelijke weergave tijdens het vullen van content.

CMS Sanity

Voor mij is Sanity heel eenvoudig te gebruiken als frontend developer. Ik heb hiervoor geen kennis nodig van een backend taal. Het is makkelijk op te zetten en te gebruiken. De UI is ook heel eenvoudig.

Wahid
Wahid
Developer bij Linku
Color picker

Direct aan de slag

Eén van verborgen parels van dit platform. De kleuren uit de foto van het inspiratie-onderwerp worden onderaan de tekst gepresenteerd om her te gebruiken. Vanuit Sanity krijgen we bij het ophalen van de afbeelding data meegestuurd over het kleurenpalet. De meest voorkomende kleuren kun je met één druk op de knop kopiëren en hergebruiken naar wens.

Cover afbeelding voor Van pizza’s naar een eigen inspiratieplatform

Sparren?
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot

Wij staan voor je klaar.

Wil jij ook digitale groei? We vertellen je graag hoe. Neem contact op en Klaas helpt je graag op weg.

Stuur een berichtOf bel 024 3000 316