Afbeelding voor Van pizza’s naar een eigen inspiratie-platform
Linku

Van pizza's naar een eigen inspiratie-platform

Afbeelding voor Arthur Baron Afbeelding voor Dennis Passway Afbeelding voor Jorre Spijker Afbeelding voor Leon Stoffels Afbeelding voor Nick Janssen Afbeelding voor Thomas Blom Afbeelding voor Wahid Nawzadi
Arthur, Dennis, Jorre, Leon, Nick, Thomas en Wahid hebben hieraan gewerkt.
Onder de naam project 404 startte eind 2021 een intern project van een aantal Linku-collega's. Het idee was om nieuwe dingen te leren én te ontwikkelen, onder het genot van pizza's na werktijd.

Ruim 6 maanden later was inspiratie.linku.nl live. Een nieuw product ter inspiratie, van je vrienden van Linku.

Inspiratie

Dit interne project was een speeltuin voor onze eigen ontwikkeling. Nadat een keuze was gemaakt voor het product dat we wilden ontwikkelen zoomden we in op het onderwerp Inspiratie. Op zoek naar inspiratie komt altijd voor, of het nou thuis op de bank is of tijdens je werk met een kick-off van een nieuw project. Met dit nieuw te ontwikkelen platform zouden we mensen echt inspireren.

  • Dashboardinspiratie.linku.nl is ontwikkeld op basis van het headless CMS Sanity
inspiratie.linku.nl Next line
Afbeelding voor Van pizza’s naar een eigen inspiratie-platform
404_figjam

FigJam

Digitale brainstormsessie

Corona dwong ons om van afstand met elkaar te werken. Gelukkig leek de brainstorm-tool van Figma alsof we in één ruimte zaten. Met een FigJam-sessie daagden we elkaar uit om onze eigen gewenste ontwikkeling inzichtelijk te maken. Enthousiast als we waren, stond het brainstorm-bord in een mum van tijd vol. Er werd gewerkt deels in eigen tijd en deels in de tijd die we van Linku krijgen voor persoonlijke ontwikkeling.

Afbeelding voor Van pizza’s naar een eigen inspiratie-platform

Gebouwd met SvelteKit

Dark mode of light mode

Een dark mode optie kan in deze tijd niet uitblijven. En het was direct een leuk experiment om dit ook met het framework SvelteKit uit te proberen. Developer Leon over SvelteKit: “Dat alles component-based is, werkt fijn. Iets toepassen als BEM voor CSS is hierdoor niet nodig, want alle componenten staan al op zichzelf.”

 

“SvelteKit kan al heel veel en het is heel eenvoudig te gebruiken. Het mooiste vind ik dat het minder JavaScript heeft en dat het omgezet wordt naar HTML”, aldus developer Wahid.

CMS Sanity

Sanity

Headless CMS

Dennis schreef er al eerder over. Een headless CMS heeft veel voordelen. Naast het feit om meer developers bekend te laten raken met dit CMS heeft het ook als gebruiker voordelen. Een rustige en overzichtelijke weergave tijdens het vullen van content.

Kijk eens aan mooi he

Voor mij is Sanity heel eenvoudig te gebruiken als frontend developer. Ik heb hiervoor geen kennis nodig van een backend taal. Het is makkelijk op te zetten en te gebruiken. De UI is ook heel eenvoudig.

- Wahid, developer bij Linku
Afbeelding voor Van pizza’s naar een eigen inspiratie-platform

Direct aan de slag

met de kleuren uit het project

Eén van verborgen parels van dit platform. De kleuren uit de foto van het inspiratie-onderwerp worden onderaan de tekst gepresenteerd om her te gebruiken. Vanuit Sanity krijgen we bij het ophalen van de afbeelding data meegestuurd over het kleurenpalet. De meest voorkomende kleuren kun je met één druk op de knop kopiëren en hergebruiken naar wens.

Afbeelding voor Van pizza’s naar een eigen inspiratie-platform

Ook behoefte aan een eigen platform?

Wij bouwen 'm graag voor je.

Maatwerk WordPress of een headless CMS zoals Sanity behoort tot de mogelijkheden. Daag ons uit met jouw vraagstuk.

Direct contact opnemen Next line