De arbeidsmarkt toegankelijker maken met sollicitatie­platform JobQ

De arbeidsmarkt toegankelijker maken met sollicitatie­platform JobQ
icon
Anoniem oriënteren
icon
Registratieproces via chat
icon
Powered by Sanity

In het kort

JobQ is ontstaan uit de gedachte dat de arbeidsmarkt toegankelijker kan zijn voor werknemers. Op het platform oriënteer je anoniem op nieuwe baankansen en betere arbeidsvoorwaarden. Linku is strategisch partner en voorziet in ontwikkeling van het oriëntatieplatform jobq.com.
Team
Geert
Thomas Rutten
Profielfoto van Arjan
Arthur
Profielfoto van Alexander
Kevin
Profielfoto van Tim
Opdrachtgever

JobQ

Expertises

Websites
Webapplicaties
User Experience

Technieken

Sanity
AI-chat
MVP

Betere arbeidsmarkt · Betere arbeidsmarkt · Betere arbeidsmarktCover afbeelding voor De arbeidsmarkt toegankelijker maken met JobQBetere arbeidsmarkt · Betere arbeidsmarkt · Betere arbeidsmarkt

Verken anoniem je baankansen met JobQ

Met JobQ is het oriëntatieproces “omgedacht”. Laagdrempelig contact en de mens achter het profiel staan centraal. Zonder de noodzaak om direct persoonlijke gegevens te delen, kun je jouw wensen en competenties kenbaar maken.

Uitdaging

De markt op het gebied van werving en selectie is groot en telt vele gevestigde spelers. Om je daar tussen te wurmen met een compleet nieuw idee als JobQ is een uitdaging. Daarnaast heb je een kip-ei verhaal: je hebt gebruikers nodig om te groeien, maar het platform werkt pas echt wanneer je veel gebruikers hebt.

Aanpak

We zijn gestart met een MVP om het idee te testen in de markt. We sturen de ontwikkeling bij op basis van nieuwe kennis, behoeftes en gebruikerservaringen. Het uiteindelijke doel van JobQ is om de volledige arbeidsmarkt te bedienen, maar in deze eerste fase richten we ons met een aantal trials nog op specifieke beroepsgroepen.

Oplossing

JobQ is een revolutionair oriëntatieplatform. Als werknemer geef je aan welke arbeidsvoorwaarden je belangrijk vindt. Vervolgens matchen werkgevers met je op basis van menselijke interactie, niet enkel een CV. Zo verken je kosteloos en anoniem je kansen, zonder jezelf direct bekend te maken. Voor werkgevers biedt het de kans om talent te ontdekken en benaderen dat anders verborgen zou blijven.

De website voorziet in alle benodigde interacties om dit proces mogelijk te maken en maakt het registratieproces zo laagdrempelig mogelijk.

De achtergrond

Van idee naar concept

Teveel mensen zitten ‘op een 6’ in hun baan. Dit speelde in de gedachten van Boudewijn Dekker en Geert en Thomas Rutten: broers en eigenaren van Linku. Samen besloten ze daar iets aan te doen. Al gauw ontstond het idee voor wat uiteindelijk JobQ zou worden.

Cover afbeelding voor De arbeidsmarkt toegankelijker maken met JobQ
De werknemer

Laagdrempelig oriënteren

Om je te oriënteren op baankansen met JobQ doorloop je een simpel registratieproces. Hierin vragen we de minimale informatie en voorkeuren uit om een profiel te maken. Hierin blijven je naam en contactgegevens anoniem. Het is vervolgens aan werkgevers om je te ontdekken en, bij interesse, een connectieverzoek te doen.

Cover afbeelding voor De arbeidsmarkt toegankelijker maken met JobQ
Afhaakmoment voorkomen

Registreren via chat

Ondanks de minimale gegevens is het idee van een registratieproces een hoge drempel voor bezoekers. Daarom hebben we een chatbot geïntegreerd die op een interactieve manier het registratieproces doorloopt. Zo bouw je spelenderwijs een profiel op.

Cover afbeelding voor De arbeidsmarkt toegankelijker maken met JobQ
De werkgever

Filteren en matchen

Als werkgever doorloop je ook een simpel registratieproces. Vervolgens kun je een zoekopdracht doen waarin je o.a. filtert op beroep, salaris, werkervaring en locatie. Hieruit rolt een lijst met anonieme profielen om te verkennen. Bij interesse doe je een connectieverzoek. Als de werknemer deze accepteert heb je een match.

Cover afbeelding voor De arbeidsmarkt toegankelijker maken met JobQ
De chat

Van match naar contact

Na een match beland je samen in een anonieme chat. Bij een goed gesprek kan de werknemer contactgegevens delen met de werkgever, waarna een kort oriëntiegesprek via chat of video op gang komt. Werkgever en kandidaat besluiten dan of het interessant is om naar de volgende fase te gaan: de reguliere sollicitatieprocedure zoals we die allemaal kennen. Zit de werknemer aan tafel bij de werkgever? Dan is de rol van JobQ als platform vervuld.

Cover afbeelding voor De arbeidsmarkt toegankelijker maken met JobQ
Sparren?
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot

Wij staan voor je klaar.

Wil jij ook digitale groei? We vertellen je graag hoe. Neem contact op en Klaas helpt je graag op weg.

Stuur een berichtOf bel 024 3000 316