Linku legt fundament voor digitale groei KlokGroep

KlokGroep is een belangrijke speler op de markt van huisvestingsvraagstukken en vastgoed-beheer.
klokgroep homepage corporate website
icon
nieuwe positionering
icon
corporate- & projectsites
icon
powered by Sanity

In het kort

Door de samenwerking met Linku wil KlokGroep haar digitale aanwezigheid verder versterken. Dat doen we met het vertalen van de nieuwe positionering naar meerdere corporate- en projectsites.
Team
Thomas van de Ven
Profielfoto van Alexander
Profielfoto van Thomas
Profielfoto van Arjan
Dennis
bram avatar
Opdrachtgever

Klokgroep

Expertises

Website
Webapplicatie
User Experience

Technieken

Sanity

Klokgroep website · Klokgroep website · Klokgroep websiteklokgroep scrollerKlokgroep website · Klokgroep website · Klokgroep website

Een beter platform voor Klokgroep

Dankzij de sterke financiële basis en de schaalgrootte van het bedrijf kan KlokGroep grote projecten aan en risico’s van opdrachtgevers overnemen. KlokGroep bestaat uit verschillende divisies met elk hun eigen specialisme. Het gehele ontwikkel- en realisatietraject wordt samen met co-makers verzorgd, van initiatieffase tot en met vastgoedbeheer.

Achtergrond

Het familiebedrijf gebruikt de naamsverandering in 2023 om het merk sterker te positioneren, duurzaamheid en innovatie aan te moedigen en samenwerking tussen de verschillende werkmaatschappijen te stimuleren.

Oplossing

Daarbij hoort natuurlijk een website die deze naam optimaal presenteert. Dit hebben we uitgewerkt in de vernieuwde website klokgroep.nl op basis van het cms van Sanity. Het eerste tastbare resultaat van onze samenwerking.

Doorontwikkeling

We bouwen verder aan andere corporate websites van de andere divisies, vergelijkbaar met klokgroep.nl. Ook bouwen we aan een multifunctioneel platform waarmee Klokgroep de tientallen projectwebsites makkelijk kan inrichten.

100-jarig bestaan

KlokGroep is getransformeerd van een klein metselbedrijfje naar een ‘regisseur’ van grootschalige bouwprojecten. De laatste jaren zijn ze flink gegroeid en bestaan ze uit 4 dochterbedrijven, met ieder hun eigen specialismen, kennis en kunde. Kruisbestuiving en kennisdeling helpen hen om gezamenlijk verder te komen en nieuwe deuren te openen.

De komende periode wordt voor elke (dochter)onderneming een nieuwe digitale omgeving uitgerold. Als onderdeel van de digitale strategie van de komende jaren.

Cover afbeelding voor Linku legt fundament voor digitale groei KlokGroep
Sanity

Headless CMS

Met het uitzicht op tientallen projectwebsites is de keuze van het juiste beheersysteem belangrijk. Sanity heeft als headless CMS duidelijke voordelen. Voor KlokGroep gaan we uit van flexibele content in plaats van (beperkende) templates waarin alles vast staat. De focus ligt op het eindproduct voor de bezoekers. Niet op wat mogelijk is in het CMS.

 

Met deze headless opzet bouwen we gezamenlijk aan krachtige digitale ervaringen van de toekomst.

klokgroep sanity cms headless

Pentagon als grafisch element

Vanuit de branding is een pentagon-vorm bepaald door creatief bureau Flaim. Een afgeleide van het KlokGroep-beeldmerk. Deze visuele vertaling komt als herkenbaar patroon terug op meerdere plekken op de website.

Cover afbeelding voor Linku legt fundament voor digitale groei KlokGroep

Voordelen headless opzet

Het digitale vraagstuk van KlokGroep vraag om een snel, veilig en flexibel CMS.

  • Snelheid.

    Alle overbodige elementen uit een traditioneel CMS hebben we achterwege gelaten. Dat PageSpeed Insights deze website beoordeeld met 99/100 is niet voor niets.

  • Flexibiliteit.

    Niet alle randvoorwaarden zijn bekend, dus een flexibile oplossing sluit aan op de manier van samenwerken. Mogelijk breiden we de gebruikte technologie, de gekozen taal of het medium uit met de toekomstige onderdelen die worden toegevoegd aan de digitale omgeving van KlokGroep.

  • Focus op het eindproduct.

    Wat krijg je als je twee familiebedrijven laat samenwerken met een gedeelde liefde voor focus op de gebruiker. Juist. Goede UX, een betere performance en betere security. Alle keuzes die we maken moeten in het belang van de eindgebruiker zijn.

Toekomstbestendig

Design systeem

De website is het startpunt voor alles wat KlokGroep te bieden heeft. Met een uitgebreid design systeem hebben we herbruikbare componenten ontworpen, waarmee andere corporate-websites van KlokGroep snel en efficient gebouwd kunnen worden.

Een schaalbare oplossing die toegankelijk is voor de mensen die ermee werken. En visueel herkenbaar voor de bezoekers van alle platformen.

Cover afbeelding voor Linku legt fundament voor digitale groei KlokGroep
mockups van corporate sites

Doorontwikkeling

Het fundament van klokgroep.nl hebben we doorgetrokken naar de ontwikkeling van de andere corporate sites: vandeklok.nl, novaform.nl en adriaanvanerk.nl. En handig: we hebben alle websites gekoppeld aan hetzelfde cms, dus Klokgroep beheert alle websites binnen één omgeving.

Vragen?
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot

Direct even sparren?

We brengen jouw wereld graag digitaal. Neem contact op en vraag naar Klaas.

Stel een vraagOf bel: 024 – 3000 316