Afbeelding voor Kwaliteit spoedzorg verbeteren met social intranet CAS
VRGZ RAV

Kwaliteit spoedzorg verbeteren met social intranet CAS

Afbeelding voor Annemarie van Basten Afbeelding voor Timo
Annemarie en Timo hebben hieraan gewerkt.
Veiligheidsregio Gelderland-Zuid wil de kwaliteit van de spoedzorgketen verbeteren door het personeel in de regio met elkaar in contact te brengen.
300 zorgprofessionals die elkaar helpen

Met de ontwikkeling van CAS hebben we een online multiplatform gecreëerd waarmee zorgprofessionals medische vraagstukken online met elkaar kunnen bespreken. Zo delen ze kennis en ervaring, met het leveren van betere zorg als resultaat.

CAS is een sociaal intranet. Dit is een intern communicatiekanaal waarbij interactie en samenwerking tussen werknemers een grote rol speelt.

Communicatie binnen CAS is informeel en doet denken aan de manier waarop we communiceren op platformen als Facebook, LinkedIn en Twitter. Het gebruik van de applicatie is dus laagdrempelig en ingericht om deelname te bevorderen. Werknemers worden uitgedaagd om initiatief te nemen, deel te nemen en elkaar te helpen.

Check cas-intranet.nl voor de mogelijkheden van CAS voor jouw organisatie.

  • DashboardCAS is ontwikkeld op basis van de technieken Symfony, Angular en Ionic
Afbeelding voor Kwaliteit spoedzorg verbeteren met social intranet CAS

User-Centered Design

CAS is een compleet nieuw concept. Om het gebruik van de applicatie makkelijk, prettig én leuk te maken, hebben we in de designfase User-Centered Design toegepast:

  • Information Architecture We begonnen met het inventariseren van alle informatie. Deze hebben we ondergebracht in een globale hiërarchie, waarmee de eerste stappen werden gezet naar de structuur en navigatie van CAS.
  • Wireframes Dit zijn schematische ontwerpen waarin we de functionaliteit van de applicatie hebben geschetst. Hierbij legden we de focus op structuur en de interactie tussen verschillende elementen.
  • Branding Onze UX-designers hebben een huisstijl ontwikkeld die aansluit op de kenmerken van CAS. Onder andere het design van het logo, huiskleuren, typografie en iconografie waren onderdeel van de branding.
  • Visual Design In deze fase brachten we het schematische ontwerp samen met visuele aspecten als huisstijl, kleuren, beelden en andere details. Resultaat: het visueel fundament van het social intranet CAS.

Afbeelding voor Kwaliteit spoedzorg verbeteren met social intranet CAS

Kennis en mening delen

In een open dialoog

Op CAS stellen gebruikers open vragen waarop collega’s kunnen reageren. Hierdoor ontstaat een dialoog over uiteenlopende medische vraagstukken.

Afbeelding voor Kwaliteit spoedzorg verbeteren met social intranet CAS

Een sociaal medium

Intuïtief in gebruik

Doordat CAS is ontwikkeld als een sociaal medium is het zeer toegankelijk. Dankzij handige notificaties blijft iedereen op de hoogte.

Doorontwikkeling

We blijven CAS doorontwikkelen op basis van nieuwe wensen en het gedrag van de gebruikers. Sinds de lancering van CAS hebben we dan ook meerdere aanpassingen doorgevoerd om het platform verder te verbeteren.

  • Page 1Toevoegen van tags en categorieën aan vragen
  • ChatMogelijkheid om direct te reageren op antwoorden van andere gebruikers
  • ConversationMogelijkheid om privéberichten sturen
  • Meer notificaties, en instellingen om deze te beheren
Afbeelding voor Kwaliteit spoedzorg verbeteren met social intranet CAS

CAS is multiplatform

En dus overal te gebruiken

CAS is beschikbaar als app (iOS, Android) en via de website. Dus zowel op je bureaustoel als onderweg, CAS is altijd binnen handbereik.

Interesse in CAS voor jouw organisatie?

Check cas-intranet.nl Next line