Kwaliteit spoedzorg verbeteren met een social intranet CAS
CAS is een intern communicatieplatform voor de zorg.
300+
actieve zorgprofessionals
nieuwe branding
gamification
In het kort
Veiligheidsregio Gelderland-Zuid wil de kwaliteit van de spoedzorgketen verbeteren door het personeel in de regio met elkaar in contact te brengen. Wij realiseren deze ambitie met de ontwikkeling van intranet CAS.
CAS intranet applicatie · CAS intranet applicatie · CAS intranet applicatieCAS intranet applicatie · CAS intranet applicatie · CAS intranet applicatie
Kennis en ervaring delen
Zorgprofessionals binnen de spoedzorg krijgen te maken met uiteenlopende situaties, soms levensbedreigend en/of gevaarlijk. Daar wil je zo goed mogelijk op voorbereid zijn. Door kennis en ervaring te delen in het team, kom je voor minder verassingen te staan. Veiligheidsregio Gelderland-Zuid zocht naar een passend platform om deze kennisdeling mogelijk te maken.
Uitdaging
Het platform moest van de grond af aan worden opgebouwd, inclusief huisstijl. Daarbij was het belangrijk om een platform te creëren dat uitnodigt om gebruikt te worden. De meerwaarde moest echt duidelijk zijn bij de doelgroep.
Oplossing
Met de vormgeving en ontwikkeling van CAS hebben we een online multiplatform gecreëerd waarmee zorgprofessionals medische vraagstukken online met elkaar kunnen bespreken. Hier delen ze actief kennis en ervaring, met het leveren van betere zorg als resultaat.
Laagdrempelig communiceren
Communicatie binnen CAS is informeel en doet denken aan de manier waarop we communiceren op platformen als Facebook, LinkedIn en Twitter. Het gebruik van de applicatie is dus laagdrempelig en ingericht om deelname te bevorderen. Werknemers worden uitgedaagd om initiatief te nemen, deel te nemen en elkaar te helpen.
User-Centered Design
CAS is een compleet nieuw concept. Om het gebruik van de applicatie makkelijk, prettig én leuk te maken, hebben we in de designfase User-Centered Design toegepast:
Information Architecture
We begonnen met het inventariseren van alle informatie. Deze hebben we ondergebracht in een globale hiërarchie, waarmee de eerste stappen werden gezet naar de structuur en navigatie van CAS.
Wireframes
Dit zijn schematische ontwerpen waarin we de functionaliteit van de applicatie hebben geschetst. Hierbij legden we de focus op structuur en de interactie tussen verschillende elementen.
Branding
Onze UX-designers hebben een huisstijl ontwikkeld die aansluit op de kenmerken van CAS. Onder andere het design van het logo, huiskleuren, typografie en iconografie waren onderdeel van de branding.
Visual Design
In deze fase brachten we het schematische ontwerp samen met visuele aspecten als huisstijl, kleuren, beelden en andere details. Resultaat: het visueel fundament van het social intranet CAS.
Open dialoog
Kennis en mening delen
Op CAS stellen gebruikers open vragen waarop collega’s kunnen reageren. Hierdoor ontstaat een dialoog over uiteenlopende medische vraagstukken.
Intuïtief
Een sociaal medium
Doordat CAS is ontwikkeld als een sociaal medium is het zeer toegankelijk. Dankzij handige notificaties blijft iedereen op de hoogte.
Doorontwikkeling
We blijven CAS doorontwikkelen op basis van nieuwe wensen en het gedrag van de gebruikers. Sinds de lancering van CAS hebben we dan ook meerdere aanpassingen doorgevoerd om het platform verder te verbeteren.
Toevoegen van tags en categorieën aan vragen
Mogelijkheid om direct te reageren op antwoorden van andere gebruikers
Mogelijkheid om privéberichten sturen
Meer notificaties, en instellingen om deze te beheren
Een eigen social intranet?
CAS is een schaalbaar platform (iOS, Android, Website) dat ook bij andere organisaties kan worden ingezet. Check cas-intranet.nl voor de mogelijkheden van CAS voor jouw organisatie.