Een hogere conversie met een mobile-first website

Sportnieuws is het grootste 'sporttainment' platform van Nederland.
Een hogere conversie met een mobile-first website
24%
meer mobiele bezoekers
icon
mobile-first
icon
nieuwsplatform

In het kort

Sportnieuws heeft de ambitie om de grootste sportnieuwswebsite van Nederland te worden. Wij werken daar bij Linku graag aan mee met de ontwikkeling van de website en app.
Team
Arthur
Profielfoto van Thomas
Thomas Rutten
Opdrachtgever

DPG Media

Expertises

Website
User Experience

Technieken

WordPress
Ionic

Sportnieuws website · Sportnieuws website · Sportnieuws websitesportnieuws scroller imageSportnieuws website · Sportnieuws website · Sportnieuws website

Een beter nieuwsplatform voor Sportnieuws

Als een van de grootste nieuwsplatformen rondom sport, moet Sportnieuws vooraan lopen als het gaat om techniek en gebruikerservaring. Vandaar dat DPG Media investeert in vernieuwing van het platform.

Uitdaging

De vorige website was gedateerd. Op mobiel was deze niet gebruiksvriendelijk, waardoor de website niet meer toekomstbestendig was. Ook was het CMS onhandig in gebruik, waardoor redacteuren onnodig tijd veel kwijt waren in het plaatsen en aanpassen van berichten.

Oplossing

Met een flexibele mobile-first website spelen we in op het mobiele gebruik van bezoekers.  Zo garanderen we een website die toekomstbestendig, snel en compleet is. Sinds de lancering hebben we dan ook een sterke groei gezien in het aantal bezoekers, met name op de mobiele platformen. Vandaar dat we ook een mobiele app hebben ontwikkeld.

sportnieuws twee mockups

Een focus op nieuws

Sportnieuws biedt een compleet overzicht van de meest populaire sporten. We hebben een duidelijke structuur aangebracht in het nieuwsaanbod. De gebruiker kan nu in een oogopslag zien wat het laatste nieuws is.

sportnieuws een focus op nieuws
Mobile-first

Optimale gebruikerservaring

De belangrijkste eis van het nieuwe design was om de mobiele ervaring te optimaliseren. Vandaar dat we mobile-first hebben ontwikkeld. Dat houdt in dat we van een mobiel ontwerp uitgaan als basis, en dat uitbouwen naar grotere schermen en resoluties.

sportnieuws twee oude iphones matchcenter

”Door de kennis, kunde en vaardigheden van Linku zijn wij in staat om onze klantvragen snel tot innovatieve en succesvolle concepten om te zetten. Daarmee hebben wij Sportnieuws.nl een vliegende start weten te geven.”

Harry Nijland
New Business Development Manager bij DPG Media
Sparren?
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot

Wij staan voor je klaar.

Wil jij ook digitale groei? We vertellen je graag hoe. Neem contact op en Klaas helpt je graag op weg.

Stuur een berichtOf bel 024 3000 316