Een visuele identiteit voor Agora Onderwijs

De vereniging Agora Onderwijs is de verbindende factor tussen Agora-scholen.
Een visuele identiteit voor Agora Onderwijs
icon
nieuwe identiteit
icon
dynamisch logo
icon
ontwikkeling website

In het kort

De vereniging Agora Onderwijs wil het Agora-onderwijs op scholen verder uitbouwen. Wij dragen bij aan dit doel met de realisatie van een visuele identiteit en de ontwikkeling van de website.
Team
Arthur
Profielfoto van Annemarie
Opdrachtgever

Vereniging Agora Onderwijs

Expertises

Branding
Website
User Experience

Technieken

WordPress

Agora Onderwijs · Agora Onderwijs · Agora OnderwijsCover afbeelding voor Een visuele identiteit voor Agora OnderwijsAgora Onderwijs · Agora Onderwijs · Agora Onderwijs

Het kind aan het roer

Agora-onderwijs zet het kind aan het roer van zijn of haar eigen leerroute. Vanuit de nieuwsgierigheid van het kind ontstaat het leerproces. De leraar is vervangen door een coach die stuurt, stimuleert en adviseert.

Uitdaging

Bij deze relatief nieuwe beweging was er behoefte aan een website en een merkstrategie. Onze uitdaging was om de identiteit van het Agora-onderwijs te vertalen naar een passende visuele uitstraling.

Oplossing

Met de uitwerking van een nieuwe branding heeft Agora Onderwijs echt een eigen identiteit gekregen. Daarnaast hebben we een website gerealiseerd, gebaseerd op de nieuwe branding.

image alt
Terug naar de oorsprong

Agora als concept

Agora is Grieks voor ‘plein’. In het oude Athene was een Agora de plek waar je les kon krijgen van filosofen als Aristoteles, Plato en Socrates. Het moderne Agora-onderwijs is hierop geïnspireerd. Je kiest je leerdoel en wordt hierbij geholpen door een coach. In de branding was dit concept ons startpunt.

Cover afbeelding voor Een visuele identiteit voor Agora Onderwijs
Voor iedereen anders

Een dynamisch logo

Het Agora-onderwijs staat voor autonoom leren, jij bepaalt je route. Bij het woord autonoom past geen vast of statisch logo. “Jij” kiest de route en die is dan ook bij iedereen anders. Vandaar de keuze voor een logo waarbij de invulling altijd anders is.

Cover afbeelding voor Een visuele identiteit voor Agora Onderwijs

Cover afbeelding voor Een visuele identiteit voor Agora Onderwijs
Grafische elementen

Ondersteunende doodles

Ter ondersteuning van het merk zijn er een aantal doodles gemaakt. De charme van doodling is dat je je gedachte de vrije loop laat, en je je niet laat beïnvloeden door kaders die zijn opgelegd.

Cover afbeelding voor Een visuele identiteit voor Agora Onderwijs

Linku is betrouwbaar en dichtbij. Ze verdiepen zich in de bedoeling van de vereniging, niet alleen door erover te praten met de opdrachtgever maar door de moeite te nemen om ter plekke een dag lang een Agora-school te bezoeken. Zo ontstond een look-and-feel die daadwerkelijk meerwaarde heeft en past.

Berni Drop
rector/bestuurder Montessori College en bestuurslid Vereniging Agora Onderwijs
Sparren?
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot

Wij staan voor je klaar.

Wil jij ook digitale groei? We vertellen je graag hoe. Neem contact op en Klaas helpt je graag op weg.

Stuur een berichtOf bel 024 3000 316