voorbeeld van de walker fire inspectie app
Walker Fire

Inspecties brandveiligheid beter én veiliger met een kostenbesparende app

Afbeelding voor Arthur Baron Afbeelding voor Thomas Blom Afbeelding voor Thomas Rutten Afbeelding voor Thomas van de Ven Afbeelding voor Wahid Nawzadi
Arthur, Thomas, Thomas, Thomas en Wahid hebben hieraan gewerkt.
Walker Fire biedt producten en diensten binnen alle gebieden van brandpreventie op internationaal niveau.
14 fte's bespaard door de app

Eén van de kerntaken van Walker Fire is het onderhouden en keuren van brandpreventiematerialen op locatie. Dit proces, waarbij een monteur op locatie tot wel tientallen brandblussers, blusdekens en ander brandpreventiemateriaal controleert en onderhoudt, gebeurde tot op heden met behulp van papieren lijsten. Deze lijsten werden vervolgens op kantoor handmatig in een digitaal systeem overgenomen.

Linku heeft voor Walker Fire een mobiele app gerealiseerd waarmee we dit proces volledig digitaliseren. Niet alleen is de complete workflow hiermee enorm versneld, ook is het proces eenvoudiger en minder foutgevoelig gemaakt.

De Service App communiceert rechtstreeks met verschillende IT-systemen die Ritense B.V. uit Amsterdam heeft ontwikkeld, zodat informatie automatisch verwerkt kan worden in de systemen van Walker Fire. Onze oplossing bestaat uit drie onderdelen:

  • PhoneDe Walker Fire Service App, op basis van Angular en Ionic
  • DashboardEen beheerapplicatie op basis van Angular
  • ConversationBackend API op basis van Symfony
Afbeelding voor Inspecties brandveiligheid beter én veiliger met een kostenbesparende app
Afbeelding voor Inspecties brandveiligheid beter én veiliger met een kostenbesparende app

De Walker Fire app

Hét complete hulpmiddel

De Service App is hét hulpmiddel geworden in de dagelijkse werkzaamheden van alle monteurs. Per locatie toont de app een lijst met materialen die gecontroleerd moeten worden. Middels een dynamische vragenlijst wordt per instrument de controle en service uitgevoerd. De app begeleidt zo de monteur door een stappenplan, zodat er niks vergeten wordt.

 

Winst op gebied van veiligheid

Het voorkomen van fouten is voor Walker Fire letterlijk van levensbelang en gebonden aan strenge wettelijke eisen. De app verkleint de kans op menselijke fouten doordat monteurs actief een stappenplan moeten doorlopen. Walker Fire wint dus ook op het gebied van veiligheid.

Een belangrijke eis was ook dat de app goed functioneert bij slechte netwerkomstandigheden. De monteurs werken immers op locatie waar ze mogelijk slecht of geen bereik hebben. De app is daarom zo ontwikkeld dat hij offline functioneert en er geen informatie verloren gaat bij een gebrekkige verbinding.

Afbeelding voor Inspecties brandveiligheid beter én veiliger met een kostenbesparende app

Processen automatiseren

Minder kosten, snellere service

De app plaatst benodigd materiaal automatisch op de orderlijst en genereert een wettelijk inspectiecertificaat. Na goedkeuring van het certificaat en het uitgevoerde werk, rondt de klant een opdracht af door digitaal een handtekening te zetten. Hierna stuurt de app alle gegevens naar de informatiesystemen van Walker Fire, waar automatisch facturen en bestellijsten gegenereerd worden.

Investering die zich terugverdient

De ontwikkeling van een app zoals de Service App heeft natuurlijk een prijskaartje, maar in het geval van Walker Fire verdient deze investering zich binnen de kortste keren terug. Met het automatiseren en digitaliseren van de werkprocessen is het takenpakket van meerdere fte’s komen te vervallen. Zo profiteert Walker Fire van een fikse kostenbesparing waarmee de app zichzelf terugbetaalt, en uiteindelijk een blijvende stijging in de winstmarge oplevert.

Afbeelding voor Inspecties brandveiligheid beter én veiliger met een kostenbesparende app

Makkelijke beheerapplicatie

en backend API

In de beheerapplicatie stellen medewerkers de dynamische vragenlijsten en onderliggende acties op. Middels een overzichtelijke gebruikersinterface, onder andere met automatisch gegenereerde flow charts, kan ook niet-technisch personeel de werkprocessen vastleggen. Alle benodigde informatie wordt vastgelegd in een nieuwe backend API.

flowchart van inspectie-app
Afbeelding voor Inspecties brandveiligheid beter én veiliger met een kostenbesparende app

Zelf kosten besparen?

Wij denken graag met je mee

Wil jij net als Walker Fire investeren in kostenbesparing? We vertellen je graag vrijblijvend hoe we je kunnen helpen bij jouw vraagstuk.

Afbeelding voor Klaas

Direct even sparren? Vraag naar Klaas