Van papier naar digitaal met een webapplicatie voor Visser Contactlenzen

Contact opnemen

Van papier naar digitaal met een webapplicatie

Visser Contactlenzen is een contactlenzenspecialist met 25+ vestigingen in Nederland.
visser webapplicatie
icon
digitale transformatie
icon
gebruikerstesten
icon
kostenbesparing

In het kort

Visser Contactlenzen is gespecialiseerd in het aanmeten van contactlenzen bij personen met medische oogklachten. Hierbij horen vaste procedures en workflows die we volledig hebben gedigitaliseerd.
Team
Profielfoto van Thomas
Timo
Thomas van de Ven
Arthur
Thomas Rutten
Opdrachtgever

Visser Contactlenzen

Expertises

Digitale Transformatie
Webapplicatie
User Experience

Technieken

API-driven ontwikkeling
Symfony backend API
Angular SPA frontend

Visser Contactlenzen webapplicatie · Visser Contactlenzen webapplicatie · Visser Contactlenzen webapplicatieCover afbeelding voor Van papier naar digitaal met een webapplicatie voor Visser ContactlenzenVisser Contactlenzen webapplicatie · Visser Contactlenzen webapplicatie · Visser Contactlenzen webapplicatie

Van papier naar digitaal

Bedrijven ontkomen niet aan digitalisering. Om toekomstbestendig te blijven, moet je meegaan met de tijd. Dat is ongemakkelijk, maar daar helpen we bedrijven graag bij. Zo ook Visser Contactlenzen.

Uitdaging

Verandering is altijd spannend. Je bent iets gewend en dat voelt vertrouwd. De procedures van Visser verliepen nog voornamelijk op basis van papierwerk. De transformatie van papier naar digitaal was dan ook een grote uitdaging in dit project. We moesten als webbureau niet alleen vormgeven en ontwikkelen, maar ook de opdrachtgever doorgronden en begeleiden door de transformatie.

Aanpak

We hebben ons eerst verdiept in de doelgroep: de werknemers. Hoe gaan zij te werk? Met het antwoord konden we workflows opstellen. Met de ontwikkeling van een webapplicatie hebben we deze workflows gedigitaliseerd. Waar voorheen cliëntgegevens enkel op papier werden bijgehouden, worden ze nu digitaal verwerkt in het nieuwe systeem.

Resultaat

Visser Contactlenzen profiteerd van kostenbesparing en effectiever werken. Dankzij de webapplicatie zet Visser Contactlenzen waardevolle stappen richting digitale transformatie en het toekomstbestendig maken van het bedrijf.

digitalisering voor visser
Aanpak

De gebruiker leren kennen

Het proces begon met het verdiepen in de doelgroep: de werknemers van Visser Contactlenzen. Zo konden we hun werkwijze achterhalen en uiteenzetten in de designs.

 • Diepte-interviews met werknemers
 • Observeren werkvloer en rolverschillen
 • Gebruikerstesten ter validatie
Cover afbeelding voor Van papier naar digitaal met een webapplicatie voor Visser Contactlenzen
Weg van papier

Volledige digitalisering

De digitale transformatie versnelt alle administratieve activiteiten. Werknemers van Visser Contactlenzen houden daardoor meer tijd over voor hun kerntaken.

 • Minder menselijke fouten
 • Stroomlijnen van werkwijzen
 • Duidelijkere taakverdeling
Cover afbeelding voor Van papier naar digitaal met een webapplicatie voor Visser Contactlenzen

Investering in kostenbesparing

Visser Contactlenzen bespaart kosten op dubbel werk en andere tussenhandelingen doordat werknemers cliëntgegevens direct opvragen en verwerken in de applicatie. Dit betekent ook dat consulten sneller uitgevoerd kunnen worden, waardoor Visser Contactlenzen meer cliënten kan helpen in een kortere tijd.

Voordeel voor de klant

Betere dienstverlening

De applicatie schetst een historisch profiel van elke klant. Hierdoor kan medisch advies sneller én beter worden bepaald, met dus een betere dienstverlening als bijkomend voordeel.

visser webapplicatie
Rechtenstructuur

Duidelijke rolverdeling

Met gebruikersrollen schermen we onderdelen van de applicatie af, zodat een werknemer alleen ziet wat relevant is voor zijn of haar takenpakket.

Cover afbeelding voor Van papier naar digitaal met een webapplicatie voor Visser Contactlenzen

“Door regelmatige contactmomenten en een gedreven team vanuit Linku, werd de uitdagende vakinhoudelijke materie met succes omgezet in een applicatie die prettig werkt en ook volledig en robuust is gebleken.”

Pascal Vermeulen
Product Owner en Projectmanager ICT bij Visser Contactlenzen

Backend, koppelingen en veiligheid

 • Backend in Symfony met API-platform

  Hierdoor creëren we een robuuste en veilige omgeving, met een aparte front-end UI die redelijk onafhankelijk aangepast kan worden. Via de nieuwe Symfony Workflow bundle brengen we eenvoudig de workflow van taken en consulten in kaart. Hierbij zijn de juiste checks en afhandelingen inbegrepen.

 • Koppeling met een ERP-systeem voor cliëntgegevens

  Klantgegevens worden alleen in een ERP-systeem vastgelegd en niet in onze webapplicatie. Hierdoor worden identificeerbare gegevens fysiek gescheiden van medische gegevens.

 • Inloggen via bestaand bedrijfsnetwerk

  Om het gebruikersbeheer zo eenvoudig mogelijk te houden, loggen gebruikers in via het bestaande bedrijfsnetwerk. Vanuit het ERP-systeem worden de juiste rollen aan de gebruikers toegekend, waarna ze de voor hen belangrijke gedeelten van het systeem gebruiken.

 • Koppeling met een extern documentensysteem

  Om de juiste documenten (oogfoto’s e.d.) bij de juiste cliënten te houden, hebben we gekozen voor een extern documentensysteem. Deze hebben we geïntegreerd in het systeem om ervoor te zorgen dat deze de juiste documenten op het juiste moment beschikbaar maken.

Sparren?
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot

Wij staan voor je klaar.

Wil jij ook digitale groei? We vertellen je graag hoe. Neem contact op en Klaas helpt je graag op weg.

Stuur een berichtOf bel 024 3000 316