Wijnstudio.nl maakt van iedereen een wijnkenner

De Wijnstudio verzorgt wijnopleidingen voor wijnliefhebbers.
Wijnstudio.nl maakt van iedereen een wijnkenner
+41%
pagina's per sessie
icon
locatiezoeker
icon
gebruikersportalen

In het kort

Of je nu een sommelier, winkelier of blogger bent, je bent bij de Wijnstudio aan het juiste adres als je beter wilt leren proeven. Met de ontwikkeling van het online platform helpt Linku wijnliefhebbers makkelijk een cursus te vinden, op de juiste plek en het juiste moment.
Team
Arthur
Profielfoto van Annemarie
Marley
Sander
Thomas Rutten
Wijnstudio website · Wijnstudio website · Wijnstudio websitewijnstudio scroll imageWijnstudio website · Wijnstudio website · Wijnstudio website

Een beter platform voor Wijnstudio

Wijnstudio geeft les voor WSET – de grootste wijnopleider ter wereld – met meer dan 100.000 cursisten per jaar in 75 landen. Met het nieuwe wijnstudio.nl hebben de beheerders een middel om te doen waar zij het beste in zijn: lesgeven over wijn.

Uitdaging

De oude website was gedateerd. Het was visueel niet uitnodigend en bleef achter bij wat Wijnstudio wilde uitstralen. Daarnaast zat er veel administratief werk in het beheer van de website. De wens bestond om de website meer te automatiseren met een doordachte back-end en juiste koppelingen.

Oplossing

Linku zorgde vanzelfsprekend voor een nieuw UX-design en ontwikkelde een uitgebreid portaal voor docenten en cursisten. De nieuwe online-omgeving toont beschikbare lessen bij jou in de buurt. Je kunt je wijnkennis testen en direct een bijpassende cursus boeken. Het systeem verzorgt zelfs lesbrieven die verstuurd worden naar cursisten vanuit één en dezelfde WordPress-omgeving.

Resultaat

Voor het team achter de Wijnstudio betekent dit overzicht. Het CMS is de heilige graal voor haar administratie, facturatie en het beheren van alle gegevens van cursisten en docenten. Iedere betaling kan snel en eenvoudig worden verwerkt door de API-koppeling met payment service provider Mollie.

wijnstudio twee phones visual
Van proefglazen tot proefformulieren

Alles staat voor je klaar

Ben je op zoek naar een basis-wijncursus of ben je al klaar voor de gevorderden-wijnopleiding WSET level 3? Met de uitgebreide filteropties vind je snel de juiste cursus. Liever les volgen van een gecertifieerde docent bij jou in de buurt of een Engelstalige cursus? Klik, bestel en word een wijnkenner.

Wijnstudio website
Wijnkennistest

Voor beginners en gevorderden

Ontdek je niveau en de passende cursus door de wijnkennistest te doen. Ontdek je niveau en de beste cursus door 30 vragen te beantwoorden. En om het een beetje uitdagend te maken heb je slechts 40 seconden om een antwoord te kiezen. Voor Wijnstudio een mooie tool om potentiële cursisten te bereiken.

Wijnstudio website

Vind de juiste cursus

Het team achter de Wijnstudio richt eenvoudig locaties in, koppelt de juiste gecertificeerde docenten, zet examens klaar en beheert de inschrijvingen. Om een les in de buurt te volgen hoeft een cursist alleen nog maar een bestelling te plaatsen.

Wijnstudio website
Voor docent en cursist

Een persoonlijk portaal

Na inschrijving krijgen cursisten toegang tot het maatwerk ontwikkelde portaal op basis van Symfony. De docent en de cursist kunnen in deze omgeving alle benodigde documenten vinden, zoals presentaties, overzicht van de lessen en examen-uitslagen.

Wijnstudio website

Van papier naar digitaal

De samenwerking begon met het uitwerken van diverse flows om geen stap te missen in deze digitalisering. Het aanvragen van een wijncursus-cadeaubon brengt de nodige stappen met zich mee. Een uitgewerkte flow ziet er zo uit.

Cadeaubonflow Wijnstudio
Sparren?
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot

Wij staan voor je klaar.

Wil jij ook digitale groei? We vertellen je graag hoe. Neem contact op en Klaas helpt je graag op weg.

Stuur een berichtOf bel 024 3000 316