Bulb
DIENSTEN

Branding

Wij bouwen aan je merk en verbeteren je online uitstraling. Zo straal je de waarden uit waar jij voor staat en onderscheid je jezelf van de rest.

Wat is branding?

Een logo is waarschijnlijk de meest praktische uiting van je organisatie. Naast een logo zijn er echter veel meer kenmerken die je organisatie eigen maken. Al je uitingen, zowel visueel als niet-visueel, dragen een boodschap uit. De interpretatie van deze uitingen kan onbewust afwijken van jouw intentie. Alleen al het gebruik van een specifieke kleur kan een ongewenste emotie oproepen. Doordat we branding toepassen, verzekeren we dat jouw merk op de juiste manier wordt ervaren.

Benieuwd naar een voorbeeld van branding?

Bekijk wat we voor de Tinder-app Settle hebben gemaakt
Afbeelding voor Match met je perfecte woning via de Settle-app
Next lineMatch met je perfecte woning via de Settle-app

Dichter bij je doelgroep

Met het toepassen van branding brengen we je dichter bij de verwachtingen en wensen van je doelgroep. Hierdoor wek je meer vertrouwen en stijgt je conversie. Met buyer personas brengen we jouw doelgroep in kaart. Een buyer persona is een beschrijving van jouw ideale klant. Naast demografische gegevens definiëren we het kennisniveau, de vaardigheden, de wensen, de typische problemen en behoeftes van je doelgroep. Met deze gegevens leer je jouw doelgroep beter begrijpen, waardoor je ze beter kunt benaderen. 

Dichter bij de doelgroep

Met rebranding voor MEDE
Afbeelding voor Een frisse wind voor MEDE met strategie, branding en webdesign
Next lineEen frisse wind voor MEDE met strategie, branding en webdesign

Stroomlijnen met merkwaarden

Merkwaarden zijn het DNA van je organisatie en geven houvast voor al je werkzaamheden en uitingen. Wij kunnen je merkwaarden definiëren en verwerken in een professionele huisstijl. Hierbij spelen we in op de buyer persona’s uit jouw doelgroep. Zo creëer je een eigen identiteit, ben je herkenbaar voor je doelgroep en onderscheid je jezelf van andere organisaties.  Zo voorzien we je van een format waarmee je jouw communicatie kunt stroomlijnen.

Jouw eigen huisstijl

Gebaseerd op je merkwaarden en doelgroeponderzoek ontwerpen we een huisstijl die past bij jouw organisatie. Ook kunnen we je huidige huisstijl optimaliseren of uitbreiden. Binnen branding voorzien wij in de volgende competenties:

  • Logo design. Ontwerpen of herontwerpen van een logo
  • Kleurgebruik. Samenstellen van kleurenpalet, steunkleuren, UI/UX-kleuren
  • Typografie. Ontwerp en samenstelling van lettertypes
  • Beeldgebruik. Format en regels rondom fotografie en gebruik van beeld
  • Social media. Ontwerp van een format voor social media
  • Tone of voice. Richtlijnen voor interne en/of externe communicatie

Wij kunnen je identiteit vastleggen met het ontwerp van een brand book. Hierin staan alle technische details en regels rondom het gebruik van de verschillende onderdelen. Hiermee bewaak je jouw merk.

Ons merk op papier

Bekijk het Linku Brand Book
linku brand book
Next lineBrand Book

Interesse in branding?

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen om jouw merk en uitstraling te verbeteren? Een huisstijl laten ontwikkelen? Wij denken graag vrijblijvend met je mee.

Neem contact op Next line