Person line
DIENSTEN

User Experience

Met het optimaliseren van de User Experience verzekeren we een prettige gebruikerservaring en een doelgerichte structuur van jouw product.

Je doelgroep in kaart

In feite bepaalt de gebruiker wat een product nodig heeft. We stellen dus eerst vast wat jouw doelgroep eigen maakt. Hierbij gaan we verder dan een demografische beschrijving. We stellen vast met welke vragen, problemen en wensen jouw doelgroep zit. Dit maakt duidelijk waar jouw product aan moet voldoen om je doelgroep tevreden te stellen.

User-centered webdesign

Met je doelgroep voorop ontwikkelen we een wireframe. Hierin verwerken we een effectieve navigatie, halen we de meest belangrijke onderwerpen naar voren en leggen we verbanden tussen verschillende pagina’s. Zo begeleiden we bezoekers naar de juiste plekken en motiveren we gewenst gedrag, zoals het plaatsen van een bestelling of het sturen van een mail.

UX-design in de praktijk

Bekijk de case van iCreate Magazine
Afbeelding voor iCreate – Dé website voor de Apple liefhebber
Next lineiCreate – Dé website voor de Apple liefhebber

Jouw eigen gebruikerservaring

Waar we de voorkant van een website, webapplicatie of app inrichten voor de bezoeker, richten we de achterkant in voor jou. Zo kun je zelf aan de slag met het beheer van je product. Dit voorkomt telefoontjes en tussenpersonen. Daar zitten we allebei niet op te wachten. We optimaliseren dus ook de user experience van jou als producteigenaar. Voor een compleet webdesign.

UX-design bij Linku

Hoe gaan we te werk? Bij het design van de user experience (UX-design) gebruiken we de volgende technieken. Daarbij volgen we, waar mogelijk, de best practices, ofwel technieken en keuzes waarvan positieve effecten zijn bewezen.

  • Gebruikersbehoeftes Met vooronderzoek stellen we vast welke behoeftes en problemen er bestaan.
  • Buyer Persona's Met een schets van je ideale klant bepalen we wat er nodig is om aan behoeftes te voldoen.
  • Information Architecture We bepalen welke pagina's nodig zijn om de benodigde informatie goed te structureren.
  • Wireframes We maken eerste ontwerpen waar alleen oog is functionaliteit, structuur en plaatsing.
  • Visual Design We werken de wireframes uit tot schermontwerpen, dichtbij het uiteindelijke plaatje.
  • Testen Vaak vergeten, maar ontzettend belangrijk. Door gebruik te analyseren vind je altijd verbeterpunten.

User experience laten optimaliseren?

De gebruikerservaring van je huidige product verbeteren of een compleet nieuwe oplossing? Wij denken graag vrijblijven met je mee!

Neem contact op Next line