Dashboard
DIENSTEN

Webapplicaties

Webapplicatie laten maken? Wij ontwikkelen maatwerk applicaties waarmee we problemen oplossen en bedrijfsprocessen digitaliseren. Zo bespaar jij werk, tijd en geld.

Wat is webapplicatie?

Een webapplicatie is online software, op maat gemaakt voor jouw organisatie. Deze gebruik je in een browser waardoor er geen installatie nodig is. Dat maakt een webapplicatie altijd en overal toegankelijk, ook op mobiele apparaten.

Een webapplicatie kan zowel intern als extern worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan een interne bedrijfsapp die de effectiviteit van je organisatie verbetert, of een extern dashboard waar klanten kunnen inloggen om gebruik te maken van jouw diensten.

De investering in een web app betaalt zich vaak uit in kostenbesparing en hogere effectiviteit. Dit komt doordat je met digitalisering mensenwerk uit handen neemt. Hierdoor bespaar je op personeelskosten en kunnen je werknemers zich beter richten op hun kerntaken. Daarnaast versnel je bedrijfsprocessen en voorkom je menselijke fouten.

Voorbeeld van een applicatie: Visser

Visser Contactlenzen is een landelijk opererende contactlenzenspecialist. Waar voorheen cliëntgegevens op papier werden gedocumenteerd, hebben we met de ontwikkeling van een webapplicatie papierwerk volledig gedigitaliseerd.

Benieuwd naar de webapplicatie van Visser?

Bekijk het voorbeeld in onze case
de webapplicatie van visser contactlenzen, van papier naar digitaal
Next lineVan papier naar digitaal met een webapplicatie voor Visser Contactlenzen

Benieuwd naar meer webapplicaties die we hebben ontwikkeld? Bekijk een aantal van onze cases.

Webapplicatie ontwikkeling bij Linku

Digitale strategie

Als ontwikkelaar halen we veel energie uit het aanpakken van complexe digitale vraagstukken. Van strategie tot technische ontwikkeling staan we bedrijven bij in de digitale transformatie en het bouwen van webapplicaties.

We zien digitale strategie als een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een applicatie. We gebruiken onze kennis, ervaring en capaciteit om digitale oplossingen te ontwikkelen die voor jou het verschil maken. De investering in een webapplicatie is vaak een meerjarenplan, en we zetten onszelf graag neer als de digitale partner die daar onderdeel van uitmaakt.

Design en techniek

We benaderen web apps vanuit de gebruiker. We definiëren ‘wie’ de applicatie gebruikt en ‘wat’ de gebruiker met het systeem kan doen. Op basis hiervan vormgeven onze UX-designers een gebruiksvriendelijke interface en logische navigatie. Vervolgens werken onze ontwikkelaars de techniek van de webapplicatie verder uit.

Wij maken veel gebruik van het Symfony-framework bij het ontwikkelen van webapplicaties, maar kijken per project welke technieken het beste passen bij het vraagstuk.

Voor een complete integratie worden bestaande systemen in je bedrijf gekoppeld aan de nieuwe webapplicatie. Wij voorzien hierin met het het maken of koppelen van digitale systemen via API’s om bestaande systemen met elkaar te laten communiceren. Zo worden gegevens automatisch uitgewisseld en gesynchroniseerd.

Doorontwikkeling en uitbreiding

Tijdens, maar ook na de ontwikkeling van een webapplicatie, komen er vaak nieuwe ideeën en vraagstukken bovendrijven. We zien de eerste versie van een applicatie dan ook als een fundament waarop we verder kunnen bouwen. Doorontwikkeling en onderhoud zien wij als onderdeel van een web app. Zo groeit de oplossing mee met jouw organisatie, je ambities en de gebruikers.

Als je vraagstuk groter is (of mogelijk groter wordt) dan alleen een webapplicatie, staan we klaar voor het realiseren van aanvullende digitale oplossingen. Denk aan de ontwikkeling van mobiele apps, responsive websites en branding. Voorbeeld: voor de app Settle hebben we naast de app ook het admin dashboard, een API, de huisstijl en de promotiewebsite gerealiseerd. Als full-service digitale partner voorzien we zo in de volledige techniek én presentatie van een product.

Samen aan de slag

Een webapplicatie moet precies passen binnen je organisatie. Daarom gaan we samen met jou aan de slag. Als product owner maak je deel uit van het team samen met de projectmanager, de ontwikkelaars en de designers. Je krijgt inzicht in de voortgang in de vorm van bruikbare prototypes. Dit helpt je het project beter te begrijpen, intern te presenteren én de webapplicatie ontwikkeling bij te sturen.

Kijk eens aan mooi he

Een partij waarmee snel geschakeld kan worden en waarbij ideeën in korte tijd gerealiseerd worden. Linku denkt actief mee, je staat dus niet alleen als klant.

- Jordan van Bergen, CEO bij Stichting GeefGratis

Als webdevelopment partner deinzen we niet terug voor het delen van onze eigen ideeën, ook als deze in contrast staan met die van jou. Door samen open en eerlijk te communiceren, maken we de slimste keuzes en komen we tot het beste resultaat.

Webapplicatie laten maken?

Heb je een vraagstuk en zoek je een ontwikkelpartij of advies? Neem vrijblijvend contact op, en we helpen je graag verder.

Neem contact op Next line
Afbeelding voor Klaas

Direct sparren? Vraag naar Klaas