toekomst in handen van zorgmedewerker

Linku digitaliseert de zorg

In de zorg is er behoefte aan veilige en toegankelijke weboplossingen. Met ruime kennis en ervaring binnen de branche, voorziet Linku in gebruiksvriendelijke websites, apps en webapplicaties.

Digitalisering in de zorg

Als webbureau werken we graag samen met zorginstellingen aan digitale oplossingen om de zorg te verbeteren. Samen met het Radboudumc hebben we de mobiele app CrisisNet ontwikkeld, welke is uitgerold in meerdere ziekenhuizen. CrisisNet verbetert de veiligheid in de zorginstelling door werknemers trainen om te gaan met verschillende crisissituaties.

Betere zorg dankzij digitalisering

Wanneer zorgmedewerkers zich volledig kunnen focussen op hun werk, dan komt dat de kwaliteit van de zorg ten goede. Visser Contactlenzen is een opticien gespecialiseerd in het aanmeten van lenzen bij mensen met medische aandoeningen. Linku heeft een bedrijfskritische applicatie ontwikkeld waarmee het traditionele papierwerk volledig is vervangen door een digitale oplossing. Dankzij deze digitale transformatie werken de medewerkers van Visser Contactlenzen effectiever, sneller en veiliger. Ze leveren nu dus een betere zorg.

Benieuwd naar de applicatie van Visser Contactlenzen?

Bekijk de case
de webapplicatie van visser contactlenzen, van papier naar digitaal
Next lineVan papier naar digitaal met een webapplicatie voor Visser Contactlenzen

Verbeteren informatievoorziening

Een duidelijke informatievoorziening is essentieel in de zorg. In opdracht van het Radboudumc hebben we meerdere websites gerealiseerd die de informatievoorziening rondom de ziekte Parkinson hebben verbeterd. De website ParkinsonNet.nl staat hierin centraal als een platform dat zorgverleners en Parkinson-patiënten met elkaar verbindt. Naast deze website hebben we o.a. ook ParkinsonNEXT.nl, Voorparkinson.nl en Zorgvoorparkinson.nl gerealiseerd.

Benieuwd naar de website ParkinsonNet.nl?

Bekijk de case
Afbeelding voor Een multisite die zorgverleners en Parkinson-patiënten verbindt
Next lineEen multisite die zorgverleners en Parkinson-patiënten verbindt

Samenwerking in de zorg verbeteren

Digitalisering kan ook worden ingezet om samenwerking in de zorg te verbeteren. In opdracht van VRGZ RAV hebben we sociaal intranet CAS ontwikkeld. Dit sociale platform brengt werknemers in de spoedketen samen in een open en informele sfeer. Werknemers stellen open vragen over uiteenlopende medische situaties, waarop collega’s kunnen antwoorden met hun eigen tips en ervaringen.

Benieuwd naar de sociale zorgapplicatie CAS?

Bekijk de case
sociaal intranet cas
Next lineKwaliteit spoedzorg verbeteren met social intranet CAS

Conversieverhoging voor klinieken en praktijken

We werken ook samen met enkele privéklinieken en praktijken. Daarin ligt een grotere focus op conversie: het aantrekken van nieuwe klanten. Voor de klinieken City Clinics en Beauclinic en fysiopraktijk de fysioo hebben we websites opgeleverd waar klanten makkelijk en snel een afspraak kunnen maken.

Linku zet zich in voor de zorg

Als zorgverlener doe je het liefst waar je goed in bent. Als ontwikkelaars denken wij daar hetzelfde over. Wij zetten onze kennis van digitale oplossingen graag in om jouw werk effectiever te maken.

Dankzij onze ervaring in de zorg zijn we bekend met de uitdagingen en problemen die spelen. We beschikken dan ook over de kennis om je o.a. te helpen bij de volgende doelstellingen.

  • Voldoen aan de toegankelijkheidsrichtlijnen (bv. WCAG) rondom gebruiksvriendelijkheid;
  • Veilige (api)koppelingen met digitale systemen zoals dossiers en administratietechnieken;
  • Privacyvriendelijke analyse van het het gedrag en aantal bezoekers van je website;
  • Gedragsturend en conversieverhogend design om bezoekers in de juiste richting te sturen;
  • Koppelingen met ervaringsplatforms (reviews) zoals Google en Zorgkaart Nederland;
  • Verbeteren gebruikerservaring van een online klantenomgeving (UI en UX design i.c.m. doelgroeponderzoek).

Zoek je een partner in digitale zorg?

We horen graag wat je wilt bereiken. We denken altijd vrijblijvend met je mee.

Afbeelding voor Thomas

Voor als je iemand wilt bellen.
Vraag naar Thomas