Linku bezoekt The Dutch PHP Conference 2024

PHP, de programmeertaal die sinds zijn ontstaan in 1995 een revolutie in webontwikkeling heeft veroorzaakt, blijft een belangrijke bouwsteen voor veel online platformen. Bij Linku erkennen we het belang van voortdurende ontwikkeling en innovatie binnen deze technologie. In dit blog delen we lessen die we leerden tijdens het bezoek aan The Dutch PHP Conference 2024.

profielfoto van Kenneth
Geschreven door Kenneth
zaal van de dutch php conference
zaal van de dutch php conference

Leren, delen en groeien

De conferentie vond dit jaar plaats in Pathé Amsterdam Noord. Met meer dan 50 sprekers uit de hele wereld en 600+ deelnemers, bood het evenement een kans voor onze backend developers om te duiken in onderwerpen als PHP, mobiele apps en webapps. Dit jaar waren Timo, Bram, Sander, Kevin, Roelof en ik van de partij, waarbij Timo zelfs een van de sprekers was (lees hier zijn ervaring).

Zijn presentatie over hoe wij bij Linku gebruikmaken van Behat voor API-testing was een mooi voorbeeld van hoe we onze kennis en ervaringen graag delen met de PHP-community.

Toekomst van technologie

De conferentie was niet alleen een kans om te leren over de nieuwste trends en ontwikkelingen in PHP, maar ook een moment voor teambuilding en een van de kernwaarden van Linku waar de maken: grensverleggend en vindingrijk.

Zo gaf de talk over How to Build Future-Proofed Applications ons inzichten in het efficiënt implementeren van veranderingen zonder uitgebreide refactoring, een onderwerp dat aansluit bij onze voortdurende zoektocht naar verbetering.

De sessie over security en pen-testing, waarbij werd gedemonstreerd hoe een item ongeautoriseerd aan een winkelwagen kan worden toegevoegd, benadrukt het belang van veiligheidsbewustzijn in onze ontwikkelingsprocessen.

Bovendien heeft de presentatie over database optimalisatie ons voorzien van nieuwe tools en commands, waardoor we onze gereedschapskist vulde met praktische kennis.

Case study Netflix

Uit de case study van Netflix haalden we inzichten over het beheer van DevOps en het belang van eigenaarschap binnen technische teams. Dit benadrukt een breder thema dat ook relevant is voor ons werk bij Linku: het balanceren tussen kosten en schaalbaarheid, vooral in relatie tot cloudservices. Leuke sidenote: de zaal zat zo vol, dat zelfs de trappen gevuld waren om de talk van Tejas Chopra bij te wonen

Door deel te nemen aan dit soort evenementen blijven we niet alleen op de hoogte van de laatste technologische ontwikkelingen, maar krijgen we ook de kans om onze methoden en werkwijzen te heroverwegen. Dit proces van leren en herzien is essentieel voor onze voortdurende groei en aanpassingsvermogen in een snel veranderende digitale wereld.

team backend php conference
team backend php conference

Het belang van snelheid voor development

En nog een bijzonder moment dat de moeite waard is om te delen. Tussen de sessies door bood de conferentie, met dank aan iBuildings, een leuke vorm van entertainment: een F1 racing simulator. Vooral voor onze collega Bram.

Met een tijd van 1:16:980 veroverde hij tot zijn eigen verbazing, de snelste tijd van de dag. Hiermee scoorde hij een ticket voor DPC 2025.

bram naast een racestoel
Bram is trots op zijn tijd