Afbeelding voor De eerste maand van webdeveloper Robin

De eerste maand van webdeveloper Robin

‘Hoe overleef ik Linku?’ dat is de titel van ons personeelshandboek. Of Linku echt te overleven valt, kan Robin ons vertellen. Hij is namelijk een maand geleden bij ons begonnen. Een introductie!

Wat is je rol bij Linku?

Ik ben backend developer, dus ik focus me met name op de ontwikkeling van webapplicaties op basis van PHP en het framework Symfony. Daar zit ook DevOps bij, dus ik kijk ook hoe de interactie is tussen een server en een applicatie. Ook houd ik me bezig met databasebeheer.

Het is dus een focus op de techniek achter applicaties en de zaken eromheen die nodig zijn om ze te laten werken.

Waarom heb je besloten bij Linku te gaan werken?

Tijdens het solliciteren viel het me op dat iedereen die ik sprak bij Linku positief was over het bedrijf. Zelfs degenen die er al jaren werken. Dat sprak me zeer aan. Wanneer je met de baas van een bedrijf spreekt, is die natuurlijk positief. Dat ook werknemers na jaren dienstverband nog zo positief zijn, dat is een ander verhaal. Dit was dus een goede indicator voor mij om bij Linku te beginnen.

En wat zijn je eerste indrukken?

Het is gezellig. Tot nu toe ben ik ook blij met de keuze. De devmeetings, algemene meetings, dagelijkse standups en borrels zijn fijne contactmomenten. Het zorgt voor goede interactie en kennisdeling. Niet alleen op technisch gebied; het is ook fijn om op de hoogte te zijn van de algemene status van het bedrijf.

Op development-gebied bij Linku zie ik dat er de laatste jaren veel vooruitgang is geboekt in de codekwaliteit en projectopzet. Ook het streven naar de best practices zie ik als positief. Best practices zijn altijd goed gedocumenteerd door de community, wat voordelig is wanneer je als nieuweling een project binnenstapt. Qua kennisdeling ben je dus minder afhankelijk van anderen en anderen zijn minder afhankelijk van jou. Dat is uiteindelijk goed voor het project en de ontwikkelaars die er aan werken.

Face fill

”Dat ook werknemers na jaren dienstverband nog zo positief zijn, dat is een ander verhaal. Dit was dus een goede indicator voor mij om bij Linku te beginnen.”

- Robin

Je bent bij Linku begonnen in corona-tijd. Hoe bevalt het thuiswerken?

Ik had altijd het idee dat thuiswerken afleidend zou zijn. Ik ben ook wel een beetje een gamer, dus alles op mijn computer leidt makkelijk af. Maar ik moet zeggen dat sinds ik hier thuiswerk, het me eigenlijk wel goed bevalt. Positieve dingen zijn: geen reistijd, je eigen koffie, een versgemaakte boterham in plaats van een oud soggy broodje met jam dat je uren geleden hebt gesmeerd.

Uiteindelijk ben je bij thuiswerken op een andere manier relaxed. Je bent aan het werk, maar het voelt gewoon heel rustig. Ook kun je makkelijk naar je eigen muziek luisteren en dat hoeft niet eens door een headset. Je kunt er dus ook een beetje bass erin gooien met de speakers. Lekker.

Heb je een fijne thuiswerkplek?

Ik heb allemaal dozen klaar staan om een zit-sta bureau te installeren waar de computer onder kan hangen. Het bureaublad staat nu nog in de olie. Chocoladekleur. Ziet er strak uit. Ik stuur je een foto als ik dit allemaal klaar heb.

Een zit-sta bureau met drie schermen en een verlicht toetsenbord. Zijn computerkast hangt links onder het bureau.

Met welke projecten ben je bezig geweest?

Ik begon met F&L om een beetje bekend te raken met de projectopzet bij Linku. Ik heb een paar tickets opgepakt. Daarna ben ik even bezig geweest met de planningsmodule van Visser Contactlenzen. Ik werk soms ook samen met Remco aan de Walker Fire-app. Ik help hem daarbij met de Symfony-code.

Daarnaast werk ik aan een nieuw inhouse Linku-project waarmee we de ontwikkeling van nieuwe apps willen versnellen. Hier kunnen we binnenkort vast meer over vertellen, maar op dit moment ben ik nog bezig met het technisch design.

Heb je al een favoriet project?

Ik vind het vooral leuk om te werken aan het inhouse project. Het is een nieuw idee, dus daar kan ik mijn eigen inzichten in loslaten. In oudere projecten ben je vaak wat meer aan het ombouwen, waardoor je dus wat meer tijd kwijt bent om resultaten te bereiken. Het voordeel van een inhouse project is daarnaast dat je zelf volledig kunt bepalen wat de volgende stap is. Deze werkwijze ben ik ook gewend van mijn vorige opdrachtgevers. De projectmatige aanpak van het werken voor klanten is dus ook wat nieuw voor mij. Ik vind het toe nu toe wel uitdagend en leuk, dus ik kijk zeker uit naar de projecten die verder nog op mijn pad komen.

Nieuwsbrief sfeerbeeld