Bedrijfsapp

Met een bedrijfsapp ga je effectiever te werk. Automatiseren, digitaliseren: er liggen veel kansen om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Met een maatwerk bedrijfsapplicatie maak je jouw bedrijf toekomstbestendig.
Bedrijfsapp

Wat is een bedrijfsapp?

Een bedrijfsapp is een applicatie die een onderdeel van een bedrijf digitaliseert. Vaak betekent dit dat menselijk werk (gedeeltelijk) wordt vervangen door een digitale oplossing. Daarbij kun je denken aan interne zaken zoals administratie, boekhouding, productbeheer, projectmanagement of planning. Ook op het gebied van communicatie bieden bedrijfsapps oplossingen, bijvoorbeeld met een (sociaal) intranet. Een bedrijfsapp kan ook extern worden ingezet wanneer je bijvoorbeeld klanten voorziet van een inlogportaal.

Bedrijfsapps zijn vaak beschikbaar op meerdere platformen. Op mobiel als app (bv. iOS en Android), op desktop via als website (webapplicatie) en alles daartussenin. Ook zijn ze vaak online toegankelijk via het web, waardoor de app overal en altijd beschikbaar is.

Er zijn twee manieren om aan een bedrijfsapp te komen:

  1. Bestaande software afnemen. Er zijn veel tools op de markt die je op abonnementbasis kunt gebruiken. Voor de standaard bedrijfsprocessen is er bijna altijd wel een oplossing beschikbaar.
  2. Een eigen bedrijfsapp laten ontwikkelen. Wanneer er geen passende oplossing beschikbaar is voor jouw vraagstuk, heb je de optie een maatwerk applicatie te laten maken. De tool wordt dan ontwikkeld op basis van jouw wensen en eisen.

Waarom een bedrijfsapp?

Een bedrijfsapp biedt meerdere voordelen:

  • Je bespaart tijd en geld
  • Je stroomlijnt bedrijfsprocessen
  • Je verbetert je dienstverlening
  • Je vermindert menselijke fouten
  • Je verhoogt de toegankelijkheid van je bedrijf
  • Je verbetert kennisdeling en veiligheid

Tegenover de voordelen staan de kosten van een bedrijfsapp. Denk aan licentie- of ontwikkelkosten. Ook de integratie van een bedrijfsapp vergt een investering van tijd en geld. De voordelen gelden dan ook vooral voor de langere termijn.

Hieronder lichten we enkele van de voordelen toe met voorbeelden van bedrijfsapps.

Tijd en geld besparen met een bedrijfsapplicatie

De voornaamste reden om te investeren in interne bedrijfsapplicaties is tijdsbesparing. Je neemt mensenwerk uit handen. Zo kunnen je werknemers zich richten op het ‘echte’ werk en verdoen ze minder tijd aan administratie en andere randactiviteiten.

Automatiseren met een bedrijfsapp

Door werkzaamheden te digitaliseren maak je ook de weg vrij voor mobiele oplossingen. Bedenk wat voor mogelijkheden er ontstaan wanneer jouw bedrijfssoftware online beschikbaar is. Zeker met het hybride werken wordt het steeds belangrijker om op een andere locatie dan kantoor te kunnen werken. Ook bij thuiswerken moet effectief werken mogelijk zijn.

Verbeteren kennis en veiligheid

Een bedrijfsapplicatie kan worden ingezet om informatie snel bij de juiste mensen te krijgen. Op deze manier kunnen werknemers worden getraind, en worden bedrijfsprocessen sneller in gang gezet.

Vragen?
Cover afbeelding voor Bedrijfsapp
Cover afbeelding voor Bedrijfsapp
Cover afbeelding voor Bedrijfsapp

Bedrijfsapp maken?

Benieuwd naar de mogelijkheden van een bedrijfsapp? We denken graag met je mee. Van design tot ontwikkeling bedenken we een oplossing die naadloos integreert in jouw bedrijf.

Stuur een berichtOf bel: 024 3000 316