Waarom ik voor Linku kies: Hans-Christiaan

Mijn liefde voor het development-vak begon op de middelbare school met het programmeren van spelletjes op een grafische rekenmachine. Dit leidde onder andere tot studies in kunstmatige intelligentie aan de Radboud Universiteit.

profielfoto van Hans-Christiaan
Geschreven door Hans-Christiaan
hans cristiaan 2
hans cristiaan 2

Voordat ik bij Linku kwam, heb ik gewerkt als developer bij Yoast, waar ik betrokken was bij allerlei aspecten van de ontwikkeling van hun bekende SEO-plugins. Van het programmeren van de backend in PHP tot het verfijnen van de SEO- en leesbaarheidsanalyses in JavaScript, en van het ontwerpen van de gebruikersinterface met React en Redux tot het regelmatig uitbrengen van nieuwe plugin-versies.

De overstap naar Linku

Na vijf jaar bij Yoast was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Via voormalige collega’s hoorde ik positieve verhalen over Linku. Na een eerste kennismaking met Timo en Thomas van de Ven wist ik dat Linku de juiste plek voor mij was.

Een uitdagende testopdracht in Symfony, buiten mijn comfortzone, bevestigde dat ik klaar was voor deze stap. Ik had nog de luxe om voor een ander bedrijf te kiezen. De doorslaggevende factor was echter de unieke, motiverende bedrijfssfeer bij Linku.

Hoe zou ik Linku omschrijven?

  • Verbindend: De voortdurende interactie met klanten en de manier waarop we als team samenwerken, trekken mij erg aan. En de initiatieven die collega’s ondernemen binnen hun eigen vakgebied.
  • Vernieuwend: Altijd voorop lopen met technologieën en oplossingen die echt het verschil maken voor onze klanten.
  • Veelzijdig: De diversiteit aan projecten, van kleine WordPress-sites tot grote, complexe applicaties.

Wat heb ik nodig om succesvol te zijn?

Regelmatige feedbacksessies en de kans om mijn collega’s echt te leren kennen, zijn belangrijk. Ik houd van uitdagingen en ben altijd op zoek naar manieren om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door nieuwe talen te leren—zowel programmeertalen als gesproken talen. De Chinese taal staat bijvoorbeeld nog op mijn wensenlijst.

Wat ik leuk en minder leuk vind?

Het leukste vind ik de diepgaande code-uitdagingen waarbij je echt moet nadenken. In een nieuw project voor CANG moet ik alle documentatie doorgronden en begrijpen. Dat vind ik een heerlijke bezigheid. Minder leuk zijn de routinematige taken, maar ook die horen erbij.

Wat collega’s nog niet van mij weten?

Misschien weten mijn collega’s dit nog niet, maar buiten het werk om ben ik een enthousiaste Dungeons & Dragons-speler. Al tien jaar host ik spelavonden bij mij thuis met een vaste groep vrienden. En ook andere spellen, zoals Eldritch Horror.

eldritch horror bordspel
eldritch horror bordspel

En ik doe aan improvisatietheater. Hierbij kan je denken aan De Lama’s of Whose Line Is It Anyway? Ik zit bij een groep die elke donderdag bij elkaar komt om scenes te improviseren, vaak met een trainer die wij voor een aantal lessen inhuren. De laatste keer speelde ik voor kapstok, haha.

hans christiaan als kapstok