Afbeelding voor Het nieuwe Linku: lees hoe we zijn veranderd!

Het nieuwe Linku: lees hoe we zijn veranderd!

Op 10 mei 2017 bestond Linku tien jaar. Een moment om bij stil te staan. Voor even dan, want het werd tijd voor een nieuw jasje.

In 2007 besloten Geert en Thomas samen de handen ineen te slaan. Dit was het begin van Linku. Nu, tien jaar verder, hebben we veel interessante producten gemaakt voor mooie klanten. Een mooie tijd om eens diep in de spiegel te kijken.

Merkwaarden

Wie zijn we en waar staan we voor? Dat was de vraag die we onszelf hebben gesteld. Daaruit zijn een aantal merkwaarden gerold die de basis vormen van ons nieuwe merk.

  • Vakmanschap We willen met elk project een impact maken. In de laatste tien jaar hebben we veel ervaring, kennis en expertise opgebouwd waarmee we in staat zijn de beste resultaten te bereiken voor de klant.
  • Co-creatie We weten pas echt wat een klant wil als we hem beter leren kennen. Door de klant te betrekken bij de ontwikkeling begrijpen we elkaar steeds beter en bevorderen we onderlinge communicatie.
  • Innovatie We willen veilige, actuele en betrouwbare oplossingen leveren. We zoeken daarom altijd naar nieuwe manieren om beter te worden en maken gebruik van de nieuwste software en technieken.
  • Flexibiliteit We geloven niet dat een project vooraf compleet kan worden uitgedacht. Met een flexibele instelling spelen we beter in op jouw organisatie, creëren we ruimte voor nieuwe ideeën die later ontstaan en zijn we beter voorbereid op een veranderende markt.

We hebben onze identiteit uitgebreid omschreven en onze missie en visie op papier gezet. Dit helpt iedereen binnen Linku om te werken aan hetzelfde doel: het creëren en benutten van kansen.

Nieuw logo

Een logo is het meest zichtbare kenmerk van een bedrijf en roept altijd bepaalde emoties en associaties op. Als bedrijf wil je dat deze gevoelens passen bij wat je als bedrijf wilt uitstralen. We hebben daarom veel aandacht gestopt in het ontwerp van het nieuwe Linku-logo en alle andere merkuitingen daaromheen. Ons nieuwe logo is gebaseerd op onze merkwaarden, is herkenbaar en roept de juiste associaties op.

Kijk eens aan mooi he

Mensen maken vaak de fout een logo onnodig complex te maken, waardoor het geen herkenning oproept. Een goed logo oogt simpel, is consistent en moet goed kunnen schalen op allerlei groottes.

- Stijn, designer van het Linku-logo

Linku Brand Book

Naast ons nieuwe logo zijn er andere praktische kenmerken die vanaf nu verbonden staan met het merk Linku. Denk aan richtlijnen voor onze communicatie en regels rondom het gebruik van kleuren, afbeeldingen en lettertypes. In ons nieuwe brand book worden de regels en richtlijnen duidelijk uiteengezet. Dit helpt iedereen binnen Linku om binnen de lijntjes te kleuren, wat zorgt voor een consistente en professionele uitstraling. Zo blijft ons merk bewaakt.

brand book voorbeeld typografie

Nieuwe website

Het opspelden van een nieuw logo op een oude jas was geen optie. Om onze nieuwe identiteit compleet te omarmen, was het tijd voor een nieuwe website. Het nieuwe linku.nl geeft overzichtelijk weer wie we zijn, wat we doen en wat we hebben gemaakt. We laten beeld en resultaat spreken, in plaats van het verkopen van mooie woorden. Daarbij richten we alles op het aanspreken van nieuwe partners die bij onze identiteit en merkwaarden passen. We hebben ook ruimte gecreëerd om onze bredere dienstverlening te presenteren.

Bredere dienstverlening

We zetten meer in op inhoud, strategie en creativiteit. Dat doen we met het toepassen van (content)marketing en branding. Met marketing brengen we je dichter bij de doelgroep en versterken we je verhaal. Met het toepassen van branding zetten we je kernwaarden om in een visuele identiteit en verbeteren we je online uitstraling. Beide diensten zijn toegepast in de creatie van het nieuwe Linku.

Linku Personeelshandboek

linku personeelshandboek kaft

Elk bedrijf heeft een eigen cultuur, zo ook Linku. Als nieuwe werknemer duurt het even voordat je je plek hebt gevonden binnen een bedrijf. Dat is geen probleem, maar het kan natuurlijk geen kwaad om een nieuwe collega op weg te helpen. Vandaar dat we een personeelshandboek hebben geschreven waarin we uitgebreid vertellen wat we doen, hoe we het doen en waarom we het doen. Het handboek is online te bekijken en geeft iedereen de kans om Linku beter te leren kennen.

Voorbeeld mail mailchimp