Waarom ik voor Linku kies: Jannes, projectmanager

Al snel ontdekte ik dat projectmanagement mijn passie was, meer dan code en algoritmes wat bij mijn eerste opleiding Informatica aan de orde kwam. Een duik in mijn reis naar Linku.

foto van jannes
Geschreven door Jannes
Jannes proost met Geert en Thomas
Jannes proost met Geert en Thomas

De route naar Linku

Bij het kiezen van een studie is het verleidelijk om de keuze van je vrienden te volgen. Na het eerste jaar van Informatica aan de HAN merkte ik al snel dat ik niet op dezelfde golflengte zat als mijn medestudenten. De glimp van Communicatie & Multimedia Design trok mijn aandacht. Ik voelde me daar meer op mijn plek en kon mijn studiejaren redelijk makkelijk doorlopen. Maar toen stond ik voor de vraag: ben ik een online marketeer, designer of projectmanager?

Gelukkig kon ik na mijn studie deels van mijn hobby mijn werk maken. Ik ben gepassioneerd wielrenner. Ik begon als junior marketeer bij Cyclon. Een geweldige branche om in te werken, maar toch ontbrak er iets. De marketing-uitdagingen waren niet passend bij mijn niveau op dat moment, dus keerde ik in mijn gedachten terug naar wat ik tijdens mijn studie had geleerd. Tijdens mijn Minor Eventmanagement merkte ik dat ik sterk was in organiseren en dat ik dat echt leuk vond. Mijn verlangen om te organiseren en de vaardigheden die daarbij horen, komen daar vandaan, geloof ik.

Uitvoerende marketing was niet mijn ding, maar alles eromheen en het faciliteren sprak me veel meer aan. Tijdens mijn vorige baan bij SGNM leerde ik de fijne kneepjes van het projectmanagement-vak. En heel toevallig stuitte ik op een blog van Linku en uiteindelijk op een beschikbare vacature. En de rest is geschiedenis.

Wat me aanspraak in het beeld dat ik van Linku kreeg

Toen ik over de vacature bij Linku begon, waren de eerste twee woorden die ik thuis deelde: flexibiliteit en transparantie. Bovendien zag ik een team van projectmanagers, wat voor mij als een logische stap in mijn carrière voelde. En de kers op de taart was dat ik op de fiets naar mijn werk kon. Genoeg redenen om mijn voorkeur concreet te maken in een sollicitatie.

Nu ik hier een paar maanden werk, omschrijf ik Linku in mijn omgeving als een professionele organisatie. Alles is goed georganiseerd, van een vlekkeloze inwerkperiode tot de behulpzaamheid van mijn collega’s. Iedereen staat voor me klaar. Er heerst een ontspannen sfeer en niemand schuwt hard werken. Dit past goed bij mijn persoonlijkheid.

Bovendien is hybride werken tegenwoordig de norm bij veel bedrijven, en dat is bij Linku niet anders. De mogelijkheid om te werken waar en hoe ik wil, draagt zeker bij aan mijn werkplezier.

Jannes aan het werk
Jannes aan het werk.

Wat ik nodig heb om succesvol te zijn in mijn werk

Ik heb de ruimte nodig, zowel voor mezelf als voor anderen, om actief bij te dragen. Dit wil ik behouden. Echt kunnen samenwerken met klanten en collega’s helpt me om betrokken te blijven.

Bovendien merk ik dat de ondersteuning voor mijn persoonlijke ontwikkeling helpt. Dit motiveert me omdat ik er niet alleen voor sta. Linku stimuleert dit voldoende, heb ik gemerkt.

Natuurlijk heb ik ook interessante projecten nodig waar ik trots op kan zijn. Het samen met het team vieren van mijlpalen is altijd een grote motivator voor me.

Mijn advies voor een projectmanager

Wat ik zelf heb geleerd, is om je grenzen te bewaken. Zoals het gezegde luidt: nee zeggen tegen anderen is ja zeggen tegen jezelf.

Bewaak de balans tussen werk en privé. Voor mij staat privé altijd op de eerste plaats, want als ik daarvan geniet, heeft dat ook een positief effect op mijn werk. Kijk ook vooral naar het werk dat je moet opleveren. Ja, je hebt een contract voor een bepaald aantal uren, maar als je in 80% van je tijd je werk kunt doen, biedt dat zeker ruimte voor ontspanning of eventuele extra activiteiten.

Wat projectmanagement leuk maakt

Elke dag is anders omdat ik werk voor bedrijven uit verschillende branches, met verschillende belangen en doelgroepen. Die diversiteit heb ik nodig om plezier in mijn werk te hebben. Doordat we in projectteams werken, heb ik het gevoel dat ik met het hele bedrijf samenwerk. Elk projectteam is anders. Op die manier kan ik van veel collega’s iets leren.

Aan de andere kant hoort ook het aanspreken van anderen op hun gedrag erbij, wat minder leuk kan zijn. Hetzelfde geldt voor budgetbeheer. Ik heb geleerd om altijd transparant en eerlijk te zijn, maar dat betekent niet dat het altijd gemakkelijk is.

Wat collega’s nog niet van mij weten

Ooit was ik een goede zwemmer, vooral op de 50 meter vlinder- en vrije slag. Vraag me niet naar mijn persoonlijke records, maar ik had er echt plezier in. In die sport.

Tegenwoordig geniet ik nog steeds van elke kilometer op mijn wielrenfiets.