Linku in 2020 en terugblik op vorig jaar

In het nieuwe decennium blikken we als bedrijf terug op afgelopen jaar en nemen we je mee naar wat 2020 Linku zal brengen.

Geert
Geschreven door Geert
Linku 12,5 jarig bestaan
Linku 12,5 jarig bestaan

Nieuwe klanten en projecten

In 2019 hebben een aantal nieuwe projecten het daglicht gezien. Hiervan hebben we een aantal cases gepubliceerd, waaronder:

Maar dit zijn zeker niet alle projecten die we in 2019 online hebben gezet. Tevens kozen o.a.  InterNLnet, Deltastar, Clipit, Bidmotive, ASO Europe, Cronim, FoodiesMagazine voor oplossingen van Linku.

Nieuwe collega’s

In 2019 hebben we vijf nieuwe collega’s verwelkomd: projectmanager Thomas van de Ven, designers Bram Kainama en Ilse Löbker, en ontwikkelaars Marley Baidjoe en Remco Abalain. Vanaf 1 januari 2020 is ook Nick Janssen bij Linku aan de slag gegaan. Als merkstrateeg houdt hij zich bezig met de begeleiding en verdere groei van Linku als webbureau.

De komende maanden verwachten we nog een aantal ontwikkelaars te verwelkomen.

Linku Jubileum

Op 11 november 2019 bestond Linku 12,5 jaar. Een prachtige mijlpaal die we met het team hebben gevierd tijdens een heerlijke lunch bij restaurant Manna aan de Oranjesingel in Nijmegen.

Winnaar FD Gazellen 2019

Voor het vierde jaar op rij zijn we winnaar van een FD Gazelle. Deze prijs wordt toegekend aan winstgevende bedrijven met een omzetstijging van minstens 20% in drie jaar. Het wederom winnen van een FD Gazelle laat zien dat we al meerdere jaren groeien als bedrijf. In 2020 zetten we natuurlijk ons beste beentje voor om de groei vast te houden.

Werkweek op Ibiza

In navolging van onze Spaanse werkvakantie in 2018 hebben we in 2019 onszelf overtroffen met een werkweek op Ibiza. Hier deed zelfs de Volkskrant verslag van. Wederom een topweek die we ook in 2020 gaan herhalen. Dit jaar is de bestemming Griekenland.

Conferenties bezocht

Afgelopen jaar hebben we ook weer een aantal conferenties aangedaan. Designers Bram, Ilse en Arthur hebben de Awwwards Conference in New York bezocht. In zijn blog deelt Bram een aantal nuttige lessen en impressies die ze hebben opgedaan.

Bart tijdens zijn presentatie op de International JavaScript Conference 2019 in München
Bart tijdens zijn presentatie op de International JavaScript Conference 2019 in München

Onze ontwikkelaars hebben meerdere conferenties bijgewoond, waaronder de International JavaScript Conference in München in oktober en SymfonyCon in Amsterdam in november. Onze developers Bart en Timo hebben ook actief bijgedragen aan deze conferenties door daar presentaties te geven. Bart over Asynchronous Code op de Internatonal JavaScript Conference en Timo over Dependency Injection op SymfonyCon. We geloven dat we veel waardevolle kennis in huis hebben en zien steeds meer kansen om deze te delen.

timo als spreker bij symfony conferentie
Timo in de Beurs van Berlage tijdens SymfonyCon Amsterdam 2019

Uitdaging

We bevinden ons in een prettige positie, want er is een continue stroom van vraag naar een of meerdere van onze oplossingen van bestaande én nieuwe klanten. Om die reden voeren we continu gesprekken met potentiële nieuwe medewerkers die waarde kunnen toevoegen (check hier onze actuele vacatures). In deze krappe arbeidsmarkt blijft dat een uitdaging, een uitdaging die naar verwachting ook in de rest van 2020 zal blijven bestaan. Op moment van schrijven heeft Linku 19 vaste specialisten. Het kan maar zo zijn dat we over een jaar de 25 aantikken. Of we ons werk t.z.t. dan nog steeds in ons iconische pand aan de Sint Annastraat doen is maar de vraag. De groeimogelijkheden op de huidige locatie zijn beperkt.

Een blik op 2020

Het nieuwe jaar is inmiddels voortvarend van start gegaan. In de eerste maand mochten we de live-knop indrukken voor websites van MyParcel, Agora Vereniging en Max Havelaar.

Houd de komende periode onze kanalen in de gaten, want daar delen we nieuwe oplossingen die we nu aan het ontwikkelen zijn of het gaat om een doorontwikkeling van bestaande projecten. Dit zijn o.a. webapplicaties, websites en apps voor DPG Media, ChemRADE, Walker Fire, Keijser & Co, MyParcel, Max Havelaar, MADE BY MEDIA, F&L Media, Dar, Agora, Geef.nl, Eline Rosina, Radboudumc, Visser Contactlenzen, NasWerkt, Assupport, Mede, Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, Han, KNNS, Sooqr, PHG Germany, HBC, Onyourline, de Wijnstudio, VLNN en CityClinics. Ook zullen wij samen met het Radboudumc de door ons ontwikkelde app Crisisnet gaan uitrollen naar meerdere ziekenhuizen.

Om onze vakkennis van een impuls te voorzien bezoeken we ook in 2020 verschillende events en zullen we enkele (inhouse) trainingen gaan doen. Onze designers Arthur, Bram en Ilse zijn op 20 en 21 februari aanwezig bij de Awwwards Conference in Amsterdam. Voor iedere designer een aanrader om naar toe te gaan. Bij de jaarlijkse Awwwards conferentie komen de grootste en beste digitale architecten en designers om het publiek te inspireren met hun geheimen en tactieken. Ook onze developers zullen dit jaar meerdere conferenties bezoeken.

Last but not least werken we momenteel aan de aanscherping van onze huisstijl (en dus brandbook) en website. Je mag binnenkort dus een subtiele aanpassing in onze uitstraling verwachten :-).