Afbeelding voor Maak kennis met Thomas: onze technische projectmanager

Maak kennis met Thomas: onze technische projectmanager

Het Linku-team groeit en onze opdrachten groeien mee, zowel in schaal als complexiteit. Graag introduceren we dan ook een nieuwe technische projectmanager: Thomas van de Ven.

Wat is jouw rol binnen Linku?

Mijn rol is projectmanager, maar er komt ook zeker een vorm van consultancy bij kijken. Ik heb zowel een technische als een marketing achtergrond. Daarmee kan ik klanten verder helpen in hun keuzes en strategie. Ook ben ik Scrum Master.

Wat kunnen klanten dan van jou verwachten?

Ik ben geen doorgeefluik, ik ben meer een sparringpartner. Ik bied meer door advies te geven.  Daarnaast ben ik met mijn achtergrond in staat de technische impact duidelijk te maken van de mogelijkheden in webdevelopment. Als Scrum Master kun je van mij verwachten dat ik Agile projecten begeleid door het team te faciliteren en coachen.

Wat heb je gedaan voordat je bij Linku terechtkwam?

Ik heb twee studies gedaan aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Ten eerste Bedrijfskundige Informatica, waarbij ik me heb beziggehouden met programmeren, het automatiseren van bedrijfsprocessen en procesanalyse. Ook heb ik Communicatie en Multimedia Design gestudeerd. Tijdens mijn studententijd begon ik mijn eigen bedrijf en ontwikkelde ik Joomla en WordPress-websites.

Na mijn studeren begon ik als projectmanager bij Juice. Daarna ben ik aan het werk gegaan bij Webbouwers als technisch projectmanager. Later heb ik daar ook een marketingafdeling opgezet in de vorm van Monkeybridge. Hier hield ik me bezig als consultant voor online marketing, met een focus op SEO en verdere conversieoptimalisatie.

Waarom heb je gekozen om bij Linku te komen werken?

Ik heb voor Linku gekozen vanwege het relatief jonge team, de diverse in-house disciplines en de afwisselende projecten. Zeker de webapp / mobile app projecten spreken mij enorm aan. Dit zijn vaak uitdagende complexe projecten die een directe invloed hebben op de bedrijfsprocessen van de klant.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat ik Linku verder kan helpen in hun groeiambities, maar denk ik ook dat Linku goed aansluit bij mijn ambities.

Je was vorige maand al met ons mee naar Ibiza, terwijl je pas deze week bent begonnen met werken. Hoe was dat?

Heel gaaf. Het is toch de beste manier om het bedrijf en je collega’s te leren kennen in de meest vrije en pure vorm. Het ijs is gelijk gebroken. Het maakte de eerste werkdag dan ook heel makkelijk. Daarbij vind ik het ook fijn dat ik ben meegevraagd, want het had niet gehoeven. Ik was immers nog niet in dienst.

De reis gaf me ook de kans om me in Linku te verdiepen en enkele cursussen te volgen. Ik heb meegekeken met meetings en geobserveerd hoe dingen worden aangepakt. De cursus Angular die ik heb gedaan was pittig, maar ook heel interessant.

Thomas (midden) op Ibiza samen met Linku
Thomas (midden) op Ibiza samen met Linku

Zie je naast je taken als projectmanager nog andere kansen om jezelf in te zetten voor Linku?

Ik zie bij Linku veel potentie om te groeien. Wanneer de groei doorzet en er meer werknemers bijkomen, denk ik dat ik een rol kan spelen in de ontwikkeling van het team. Ik ben graag bezig met mensen en help ze graag met ontwikkelen. Als hockeytrainer doe ik dat ook al in het dagelijkse leven.

Over het dagelijks leven gesproken, waar houd jij je mee bezig buiten werktijd?

Sporten. Alles met sport, sowieso. Verder lees ik graag en probeer ik mijn kennis te verbreden over psychologie en de werking van het brein. Dit om me persoonlijk sterker te maken, maar ook de mensen om me heen. Binnen ons vakgebied geloof ik sterk in neuromarketing.

Daarnaast geniet ik van de natuur met mijn vriendin en onderneem ik graag actieve vakanties. Ik ben fanatiek bergbeklimmer en ga graag wandelen. Een zomervakantie breng ik dus niet door op het strand.

 

 

Nieuwsbrief sfeerbeeld