De uitdaging

Het omlaag halen van de hostingkosten en het verminderen van de nodige support was een belangrijke eis voor de ontwikkeling van een nieuwe webshop voor Dedicated.

Advies geven over een e-commerce oplossing die voldoet aan deze eisen, eenvoudig is in beheer en zorgt voor een stijging van de omzet, was onze taak. Uiteraard steken wij onze handen graag uit de mouwen om dit tot een succes te maken.

De oplossing

Aan de hand van het pakket van eisen van Dedicated en de gesprekken die we met hen hebben gevoerd hebben we het CMS PrestaShop geadviseerd.

Door het gebruik van PrestaShop konden we de hostingkosten al behoorlijk naar beneden halen. We hebben Dedicated geadviseerd over de beste hostingoplossing en ook dat scheelde behoorlijk in de kosten. Bovendien resulteerde ons advies in een conversiegerichte en gebruiksvriendelijke webshop met de gewenste uitstraling van Dedicated. Het resultaat mag er wezen!

Projectleden

USP’s als extra stimulans

Op het moment dat iemand zich op een productpagina bevindt staan nogmaals de USP’s van Dedicated aan de zijkant als verkoopstimulans. Door een dergelijke stimulans toe te voegen wordt de drempel om tot een bestelling te komen steeds verder verkleind.

Resultaat

Een jaar na de lancering van de nieuwe webshop was de omzet 66% hoger dan het jaar ervoor. Bovendien hebben we wel degelijk weten te voldoen aan de eis voor het verlagen van de hostingkosten. De jaarlijkse kosten voor hosting zijn met 75% gedaald t.o.v. de vorige webshop.