N.E.C. Nijmegen
27 november 2015
De uitdaging

De mooiste website van de Eredivisie, als je het ons vraagt.

Het is een belangrijke nieuwsbron voor duizenden fanatieke supporters van N.E.C. Een website met ontzettend veel inhoud, daar moest opnieuw structuur in worden aangebracht. Alle informatie moet goed en snel gevonden kunnen worden door de diverse bezoekers. Dit gecombineerd met een echte N.E.C. uitstraling en beleving, was een interessante uitdaging. Uiteraard weten wij daar wel raad mee.

De oplossing

Nadat het pakket van eisen bekend was, we onderzoek hadden gedaan naar de huidige website en andere voetbalwebsites, zijn we gestart met het designtraject.

We hebben voor verschillende pagina’s een uniek ontwerp gerealiseerd. De technische ontwikkeling is van start gegaan toen het definitieve design klaar was. De website is op basis van het CMS WordPress ontwikkeld. Hieraan hebben we diverse maatwerk componenten toegevoegd. Dankzij alle functionaliteit en het design is de website van Gelderlands trots een paradepaardje geworden.

Projectleden

Wat maakt de website uniek?

Dat leggen we je graag uit. We hebben veel aandacht besteed aan de uitgebreide spelerspagina. Iedere speler heeft zijn eigen pagina met grote foto’s, veel informatie, downloadbare wallappers (voor op je bureaublad) en statistieken die automatisch gekoppeld worden. Een stukje beleving zit ook in de wedstrijdverslagen. We hebben gezorgd dat unieke wedstrijdfoto’s fantastisch groot kunnen worden weergegeven en de exclusieve video’s komen beter tot z’n recht in de nieuwe rood-groen-zwarte online omgeving. Ook de servicepagina mag in dit rijtje absoluut niet vergeten worden. Via servicepagina vind je zo’n beetje op al je (N.E.C.) vragen snel een antwoord. Mocht het antwoord er nog niet staan, dan zijn de beheerders van N.E.C. goed in staat om dit toe te voegen. De website is namelijk eenvoudig zelf te beheren.

Een stukje historie

Wij zijn trots dat we sinds 2008 de officiële webpartner zijn van eredivisieclub N.E.C. uit Nijmegen. Een prachtige club, met geweldige mensen. N.E.C. is Nijmegen, dus levert geen klant zoveel reacties op als deze. De liefde voor N.E.C. is bij Geert en Thomas al op jonge leeftijd ontstaan en zij hebben dit nooit meer losgelaten. Uiteraard zijn de heren nog steeds iedere thuiswedstrijd als trouwe fans in het stadion te vinden om hun club te supporten.

Unieke lancering

Websites ontwikkelen kunnen we als de beste, maar ook de lancering van de N.E.C. website hebben we bedacht en ontwikkeld. De supporters konden samen de nieuwe website van N.E.C. onthullen, dit hebben ze gedaan in 92 minuten. De pagina die we voor www.nec-nijmegen.nl hadden geplaatst moesten zij liken en vervolgens konden zij ieder drie blokken omdraaien. Middels het omdraaien van de blokken waren ook prijzen te winnen.

Doorontwikkeling

Nadat de website gelanceerd was kregen de supporters de mogelijkheid om de website te beoordelen en aan te geven of zij nog dingen misten. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de tool Hotjar. We konden hiermee goed zien hoe bezoekers door de website heen navigeren. Op basis van de feedback en de routes die worden gevolgd zal de website doorontwikkeld worden.

Goede gesprekspartners die niet vertellen wat je wilt horen, maar vertellen wat jouw doelgroep wilt horen. Bij N.E.C. ontvangen we al jaren voorzetten die wij met een omhaal kunnen afmaken. Diverse online onderscheidingen hebben we ook aan het team van LinkU te danken.”
Nick Janssen
Coördinator Marketing & IT
N.E.C. Nijmegen
Technieken

WordPress is zeer gebruiksvriendelijk open source Content Management Systeem (CMS) waarin wij websites en webshops ontwikkelen. Het is een systeem waarmee je na inloggen je website of webshop kunt beheren zonder dat je HTML of PHP hoeft te kennen.

Bekijk