De Persgroep
1 december 2015
De uitdaging

Na een jaar getest te hebben met een MVP (minimum value product), werden wij gevraagd om sportnieuws.nl te herontwikkelen.

De website moest professioneler, completer en flexibeler worden om uiteindelijk het bereik en de merktrouw te kunnen vergroten. Sportnieuws.nl heeft immers de ambitie om de grootste sportnieuwswebsite van Nederland te worden.

De oplossing

Op basis van een aanpak waarbij we de Wordpress techniek hebben gecombineerd met Symfony2 is een platform gecreëerd dat toekomstbestendig, snel en compleet is.

Daarnaast is de volledige website opnieuw ontworpen. De eerste resultaten zijn al behaald: een geweldige stijging in uniek bezoek, aantal bezoeken en engagement.

Projectleden

Mobile-first voor de gebruikerservaring

De oude website van Sportnieuws werd mobiel slecht bezocht. De belangrijkste eis van het nieuwe design was om de mobiele ervaring te optimaliseren. Om die reden is de mobile-first methode gehanteerd, dat houdt in dat we van een mobiel ontwerp uitgaan (als basis) en dat uitbouwen naar grotere schermen en resoluties.

Altijd op de hoogte dankzij Matchcenter

Een compleet nieuwe functionaliteit binnen Sportnieuws.nl is het Matchcenter. In het Matchcenter zijn de meest recente uitslagen te vinden, het aankomend programma, de stand, verslagen van clubexperts en meer. Met deze functionaliteit is de gebruiker altijd op de hoogte van de laatste scores en meer.

 

Compleet vernieuwd nieuwsoverzicht

De gebruiker kan nu in een oogopslag zien wat het laatste nieuws is. Daarnaast kan hij schakelen tussen verschillende weergaven, zo kiest de gebruiker zelf wat hij het prettigst lezen vindt.

Door de kennis, kunde en vaardigheden van LinkU zijn wij in staat om onze klantvragen snel tot innovatieve en succesvolle concepten om te zetten en daarmee hebben wij Sportnieuws.nl een vliegende start weten te geven”
Harry Nijland
New Business Development Manager
De Persgroep
Technieken

WordPress is zeer gebruiksvriendelijk open source Content Management Systeem (CMS) waarin wij websites en webshops ontwikkelen. Het is een systeem waarmee je na inloggen je website of webshop kunt beheren zonder dat je HTML of PHP hoeft te kennen.

Symfony is een open source PHP framework dat wij gebruiken voor het bouwen van webapplicaties. Het is een verzameling van bouwstenen van de programmeertaal PHP. Door het gebruik van een framework hoeven we simpelweg 'niet het wiel opnieuw uit te vinden' en kunnen we ons richten op specifieke onderdelen binnen de applicatie.

Bekijk