De Persgroep
De uitdaging

Sportnieuws heeft de ambitie om de grootste sportnieuwswebsite van Nederland te worden. Dat is een ambitie waar wij graag aan meewerken. De website moest professioneler en completer worden om het bereik en de uitstraling van het Sportnieuws te verbeteren. Daarnaast moest de website inspelen op het veranderende leesgedrag van de bezoekers, want een hogere conversie is het uitgangspunt van Sportnieuws.

De oplossing

We hebben een flexibele mobile-first website ontwikkeld die gevormd is naar het mobiele gebruik van bezoekers. Het gebruik van mobiele platformen neemt nog steeds elke dag toe. Daarom blijven we ook doorontwikkelen. Zo garanderen we een website die toekomstbestendig, snel en compleet is. Sinds de lancering hebben we dan ook een sterke groei gezien in het aantal bezoekers en het engagement, met name op de mobiele platformen.

Projectleden

Mobile-first voor de gebruikerservaring

De oude website van Sportnieuws werd mobiel slecht bezocht, terwijl mobiel gebruik alleen maar toeneemt. De belangrijkste eis van het nieuwe design was dan ook om de mobiele ervaring te optimaliseren. Vandaar dat we mobile-first hebben ontwikkeld. Dat houdt in dat we van een mobiel ontwerp uitgaan als basis, en dat uitbouwen naar grotere schermen en resoluties.

Altijd op de hoogte dankzij Matchcenter

Een compleet nieuwe functionaliteit op Sportnieuws.nl is het Matchcenter. In het Matchcenter zijn de meest recente voetbaluitslagen te vinden, het aankomend programma, de stand, verslagen van clubexperts en meer. Met deze functionaliteit is de gebruiker altijd op de hoogte van de laatste scores in de voetbalwereld.

 

Persoonlijk nieuwsoverzicht

Sportnieuws biedt een compleet nieuwsoverzicht van de meest populaire sporten. Een van onze uitdagingen was om structuur aan te brengen in het aanbod van nieuws. Dat is gelukt. De gebruiker kan nu in een oogopslag zien wat het laatste nieuws is. Daarnaast kan hij schakelen tussen verschillende weergaven, zo kiest de gebruiker zelf wat hij het prettigst lezen vindt.

Door de kennis, kunde en vaardigheden van LinkU zijn wij in staat om onze klantvragen snel tot innovatieve en succesvolle concepten om te zetten en daarmee hebben wij Sportnieuws.nl een vliegende start weten te geven”
Harry Nijland
New Business Development Manager
De Persgroep