Waarom ik voor Linku kies: Sandy

Mensen die geen Linku-emailadres hebben, zeggen vaak dingen als: geweldige sfeer, interessant bedrijf, of jullie maken echt leuke digitale producten. Maar is dat echt zo? Alleen degenen die met ons werken, weten hoe het echt zit. Tijd voor een paar vragen en antwoorden van kersverse aanwinst: Sandy Gerritzen.

Sandy Gerritzen
Geschreven door Sandy

De route naar Linku

In het begin van 2023 was Sandy nog werkzaam bij TOT Team Ontwikkel Trajecten toen ze een vacature van Linku voorbij zag komen op LinkedIn. In eerste instantie deed ze er niet veel mee, maar een paar maanden later kon ze het idee om bij Linku te werken niet uit haar hoofd zetten. Tijdens een wandelgesprek met haar leidinggevende, kreeg Sandy het advies om ervoor te gaan: “Als je een gedachte niet kunt loslaten, betekent dat iets. Als het goed voelt en beide partijen zijn enthousiast, dan weet je wat je volgende stap moet zijn.”

Na de meivakantie volgden gesprekken met Geert en Tanja, en de aantrekkingskracht van werken bij Linku werd alleen maar sterker.

Portretfoto Sandy

Waarom koos je voor Linku?

Sinds 2013 volg ik Linku en ik heb de groei van een afstand gezien. De zichtbare en professionele uitstraling creëerde onbewust een bepaald verlangen. De vernieuwende cultuur en de manier waarop mensen een plek krijgen binnen het bedrijf spraken me enorm aan.

Waarom past dit bij jou?

Bij mijn vorige baan heb ik geleerd om mezelf meer uit te spreken als mens. Dit komt de samenwerking ten goede en heeft ook voordelen voor mijn carrière. Linku heeft een positieve reputatie en een uitstraling die goed bij me past, en het feit dat ik een bijdrage kan leveren aan het bedrijf maakt me blij.

En het feit dat ik in mijn stad kan blijven werken is geweldig. Linku heeft een fantastische locatie, zo dicht bij het centrum. Zelfs even snel boodschappen doen tijdens de pauze is een fijne optie.

Wat heb jij nodig om deze baan bij Linku tot een succes te maken?

Mijn taak is onder andere om de financiën op orde te houden. Zodra ik mijn inwerkperiode heb afgerond en de basis beheers, kan ik me gaan richten op het optimaliseren van processen. Dat geeft me voldoening en is een voorwaarde voor mij om succes te ervaren.

De kantoorsfeer voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Dit is essentieel om met plezier naar mijn werk te blijven gaan. Ik wil deze sfeer behouden en ik heb ook een belangrijke rol in het in stand houden ervan. Een relaxte en informele sfeer, zonder strikte hiërarchie. Ik word overal bij betrokken en voel me gewaardeerd. Met dat vertrouwen kijk ik vol enthousiasme naar mijn toekomst hier.

Een derde factor is mijn wens om mijn kennis verder te ontwikkelen. Ja, ik begrijp de basis van financiële administratie, maar ik ben nog lang niet aan mijn kennisplafond op dit gebied. Het vermogen om te groeien is voor mij belangrijk om me succesvol te voelen.

Sandy aan het werk
Sandy aan het werk

Wat zijn je tips voor het vinden van een goede balans tussen werk en privé?

Ik heb de vrijheid om te kiezen hoe ik werk: op kantoor of thuis. Dat maakt niet uit. Zo kan ik mijn werk zo plannen dat ik gefocust werk kan doen op vrijdagochtend, thuis. Voor andere taken ben ik graag op kantoor op vaste tijden. Op die manier ben ik beschikbaar voor collega’s en weten zij wat ze kunnen verwachten.

Wanneer ik vrij ben, zorg ik ervoor dat ik écht vrij ben. Mijn telefoonmeldingen en Slack gaan uit. Dat is voor mij de balans. Ik gun dat trouwens iedereen: geniet van je vrije tijd, zodat je tijdens het werk het beste van jezelf kunt geven.

Wat is het beste advies dat je een nieuwe officemanager kunt geven?

Onthoud het sleutelwoord: focus. Plan je taken en bepaal prioriteiten. Dat is geen eenmalige handeling, maar een doorlopend proces. Deze aanpak zorgt voor overzicht en maakt het mogelijk om onverwachte zaken aan te kunnen.

In mijn agenda zie je tijdsblokken die ik respecteer. Ik zoek ook een werkplek waar ik niet gemakkelijk afgeleid kan worden.

De 12 uur-challenge waar Sandy aan meedeed.

Wat weten je collega’s nog niet van jou?

Ik ben hier net begonnen, dus er is waarschijnlijk nog veel dat ze niet weten. Wat ze zeker nog niet weten, is dat ik altijd opensta voor fysieke uitdagingen. Onlangs heb ik de 12Hour Evolution gedaan, een trainingsprogramma van 18.00 tot 6.00 uur, waarbij ik onafgebroken fysieke en mentale uitdagingen ben aangegaan.

Het was een ervaring die naar meer smaakt.