Vooruitblik SymfonyCon Brussel 2023

SymfonyCon staat bekend als een belangrijke bijeenkomst voor ontwikkelaars die werken met het Symfony framework.

Timo
Geschreven door Timo
Symfony werkshop point of view
Symfony werkshop point of view

Dit evenement, georganiseerd door Symfony en gesponsord door bedrijven die zich inzetten voor het Symfony ecosysteem, biedt een kans voor professionals om hun kennis te verdiepen, op de hoogte te blijven van de laatste trends en netwerken met gelijkgestemden.

Bij Linku, waar Symfony een essentieel onderdeel is van onze backend API-projecten, kijken we reikhalzend uit naar deze conferentie. Het stelt ons in staat om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen en biedt een platform voor het delen van ervaringen en ideeën met andere ontwikkelaars. Dit jaar wonen Kenneth, Kevin, Sander en ik de live-versie bij, terwijl collega’s Andy, Bram en Roelof de online versie volgen.

De imponerende zaal van vorig jaar in Parijs.
De imponerende zaal van vorig jaar in Parijs.

Voorbereiding op SymfonyCon

Onze voorbereidingen zijn in volle gang. Iedereen kiest individueel welke sessies het meest relevant zijn voor hun huidige projecten en interesses. We zijn vooral geïnteresseerd in het verkennen van nieuwe technologieën die we kunnen integreren in onze werkzaamheden. Bijvoorbeeld, recente ontwikkelingen zoals componenten voor taakschema’s en webhooks trekken onze aandacht, omdat deze ons kunnen helpen efficiënter te werken.

Een specifiek onderwerp waar Kenneth persoonlijk naar uitkijkt, is de discussie over Lazy-Loading Proxies, een controversieel maar veelbelovend concept. SymfonyCon in Brussel is dit jaar gemakkelijk bereikbaar voor ons, dus we hebben besloten om met de trein te gaan.

Netwerken bij SymfonyCon vorig jaar, editie 2022
Netwerken bij SymfonyCon vorig jaar, editie 2022

Lessen van vorig jaar

De live conferentie van vorig jaar, na een periode van enkel online events, benadrukte het belang van persoonlijke interactie. Het delen van ervaringen en oplossingen met anderen in informele settings, zoals tijdens de lunch of tussen de sessies door, bleek uiterst waardevol.

Na SymfonyCon delen we onze nieuwe kennis en ervaringen met het hele team tijdens onze gildemeetings. We laten dan zien hoe we deze inzichten in onze projecten kunnen integreren, waarmee we de efficiëntie en kwaliteit van ons werk verbeteren. Zo blijft Linku innoveren en vooroplopen in de wereld van webdevelopment.

Onze eigen Q&A