Linku Novio

Wij ontwikkelen maatwerk WordPress-websites. In tegenstelling tot een template WordPress-website waarbij je binnen de lijntjes moet kleuren, ligt de weg bij maatwerk open voor een website waarmee jij de lijntjes uitzet.
/>
Novio · Novio

In eigen huis ontwikkelde Novio

We maken gebruik van een in eigen huis ontwikkelde WordPress-installatie genaamd Linku Novio. Deze installatie breidt de nieuwste versie van WordPress uit met diverse verbeteringen en heeft als doel:

 • ontwikkeling versnellen
 • totale kwaliteit naar een hoger plan tillen
 • veiligheid, kwaliteit en werkzaamheid waarborgen
Inlogscherm Linku Novio

Novio functionaliteiten

 • Analyse.

  Standaardintegratie met een tracking-optie via Google Analytics of Google Tag Manager.

 • Formulieren.

  De juiste vragen stel je zelf samen met de verschillende velden en verzend je naar het opgegeven e-mailadres of slaan we voor je op. Standaard integreren wij reCAPTCHA om spam tegen te gaan.

 • Mediabibliotheek.

  Foto’s en andere media-bestanden uploaden en plaatsen op je pagina’s of in berichten.

 • Menu’s.

  De meeste websites bevatten drie menu’s: het hoofdmenu, een footermenu en een disclaimermenu.

 • Pagina’s.

  Zelf eenvoudig pagina’s aanmaken, uitbreiden en vullen op basis van maatwerk Gutenberg-elementen.

 • Redirects.

  Zorgvuldig gekozen redirects zorgen voor het in stand houden van je URL-structuur.

 • SEO.

  Om je SEO beter vorm te kunnen geven installeren wij standaard de WordPress-plugin Yoast SEO. Met Yoast kun je zelf bepalen hoe de pagina’s van je website eruit zien in zoekmachines en de plugin biedt allerlei hulpmiddelen om je inhoud te optimaliseren.

Linku Novio | 7 pijlers

1. Configuratiemanagement en afscherming

In een standaard installatie van WordPress worden configuratiebestanden in de publieke map van de webserver geplaatst – wat in enkele gevallen een beveiligingsissue kan opleveren. In Novio wordt de configuratie van je website op serverniveau vastgelegd waardoor we dit mogelijke risico wegnemen. Een beheerder van WordPress heeft standaard veel vrijheid om bestanden en plugins aan te passen, waardoor bij verkeerd gebruik een website niet goed meer kan werken. In Novio wordt het aanpassen van bestanden via WordPress uitgesloten, waardoor dit soort issues voorkomen worden. Je test-website wordt altijd afgeschermd met een wachtwoord, waardoor derden hier nooit bij komen. De test-omgeving wordt ook niet geindexeerd door zoekmachines.

2. Dependency management

In een moderne website wordt vaak niet alleen WordPress en code van Linku zelf gebruikt, maar ook tools en code van derden: denk hierbij aan plugins voor WordPress en packages om bijvoorbeeld koppelingen met andere systemen te maken – ook wel dependencies genoemd. Een probleem dat hierbij kan ontstaan is dat bij automatische updates van deze dependencies de werking niet gegarandeerd kan worden. Om dit probleem te voorkomen maken wij gebruik van Composer, een dependency manager voor PHP die o.a. de versies van software onderdelen vastlegt om op die manier compatibilityissues te voorkomen.

3. Duurzame en uitbreidbare code

In tegenstelling tot in traditionele WordPress-templates hanteren wij het Model-View-Controller model bij de ontwikkeling van je WordPress-site. Kort en simpel uitgelegd houdt dit in dat de code die wij schrijven voor het ophalen en verwerken van data, scheiden van de code die verantwoordelijk is voor de weergave van deze data . Hierdoor is de code kwalitatief hoogwaardiger, duurzamer en makkelijker uitbreidbaar. De views in onze WordPress-templates worden gemaakt met behulp van de templating engine Twig.

4. Goede performance

Een korte laadtijd van je website is een belangrijke factor in het vasthouden van jouw bezoekers en is ook een meetpunt van Google voor je SEO-pagerank. In onze Novio WordPress-setup worden de volgende zaken standaard goed geregeld voor kortere laadtijd:

 • Static assets worden minified en gecomprimeerd aangeboden.
 • Afbeeldingen worden automatisch verkleind en bijgesneden op het juiste formaat.
 • Afbeeldingen en static assets worden door de browser gecached waardoor deze door een gebruiker slechts één keer opgehaald hoeven te worden.
 • Bij repetitief bezoek worden complete pagina’s van je website 1 minuut gecached.

5. Gutenberg block-editor

Elk element van je content is een block, waardoor je content sneller kan bewerken. In de Gutenberg-editor kun je interactieve en visuele elementen bewerken zoals buttons, formulieren, uitklapvelden, fotocarousels en meer om pagina’s samen te stellen. Linku Novio ondersteunt Gutenberg out-of-the-box. Specifieke visuele en interactieve elementen zoals onze designers voor jouw site hebben ontworpen worden door ons als custom block ontwikkeld – zodat je deze zelf kunt toevoegen, invullen en gebruiken in de visuele editor.

6. Optiepagina’s

Standaard biedt WordPress de mogelijkheid om pagina’s, berichten en menu’s aan te passen, maar wij graag gaan nog een stapje verder. Met één of meerdere optiepagina’s kun je in WordPress ook zelf herhalende teksten vervangen zoals bijvoorbeeld je contactgegevens en socialmedia-platformen. Op deze manier kun je zo goed als alle content van je website zelf beheren en heb je ons niet voor elke kleine aanpassing nodig.

7. Responsive design

Je website wordt uiteraard volledig responsive ontworpen en ontwikkeld. Dat wil zeggen dat de website zich aanpast aan de schermgrootte van de gebruiker. Of dit nu een smartphone, tablet of groot 27”-scherm is: je website zal er altijd goed uitzien en goed functioneren. We optimaliseren de website voor recente versies van Chrome, FireFox, Safari en Edge.

Vragen?
Cover afbeelding voor Linku Novio
Cover afbeelding voor Linku Novio
Cover afbeelding voor Linku Novio

Meer weten over Novio?

Klaas staat klaar voor al je vragen over website-ontwikkeling. Vrijblijvend denken we met je mee!

Stuur een berichtOf bel: 024 3000 316

Meer technieken

Lees meer over de technieken die we gebruiken in de ontwikkeling van onze weboplossingen.

OpenAI icon

OpenAI

Krachtige AI voor diverse toepassingen, van tekst- en beeldgeneratie tot data-analyse.

Ontdek AI
sanity

Sanity

Open-source headless cms voor het ontwikkelen van websites, apps en applicaties.

Ontdek Sanity
Symfony icon

Symfony

Open-source platform voor het ontwikkelen van complexe webapplicaties.

Ontdek Symfony
react native logo

React Native

Open-source JavaScript framework voor het ontwikkelen van native apps.

Ontdek React Native