Vercel

Ontdek Vercel, een vooruitstrevend frontend-as-a-service platform, ontworpen om het ontwikkelproces te vereenvoudigen. Met Vercel creëer je snelle websites en applicaties zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de complexiteit van servers, hosting en optimalisatie.
/>
front-end · front-end

In een notendop

Vercel is een platform voor moderne webontwikkeling.

icon

Bestaat sinds: December 2015

icon

Ontwikkeld door: Guillermo Rauch en team

icon

Producten: o.a. Next.js framework, statische hosting, en serverless functies

icon

Officiële website: vercel.com

Wat is Vercel?

Vercel is een platform dat het makkelijker maakt voor ontwikkelaars om webapplicaties te bouwen en te publiceren. Stel je voor dat je een website wilt maken die snel laadt voor iedereen over de hele wereld, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de technische details van servers, hosting, en optimalisatie voor snelheid. Dat is precies waar Vercel bij helpt.

In de basis laat Vercel je toe om zogenaamde ‘statische’ sites te bouwen. Dit zijn websites waarvan de inhoud niet verandert elke keer als iemand de site bezoekt. Maar Vercel ondersteunt ook ‘Serverless functies’, wat betekent dat je stukjes code kunt schrijven die op aanvraag uitgevoerd worden zonder dat je een hele server hoeft op te zetten. Dit is handig voor taken zoals het versturen van een e-mail via een contactformulier op je site.

Wat maakt Vercel uniek?

Vercel’s specialisatie in front-end ontwikkeling biedt een reeks geavanceerde mogelijkheden die het onderscheiden van concurrenten zoals Netlify, AWS Amplify, Firebase, en GitHub Pages. De dienst is specifiek gericht op:

Snelheid en prestatie

Websites en applicaties geladen via Vercel zijn razendsnel, dankzij het global delivery network en edge caching. Dit verbetert de SEO en de gebruikerservaring.

Ontwikkelaarvriendelijk

Vercel vereenvoudigt debuggen en testen dankzij directe feedbackloops door lokale ontwikkeling te spiegelen met de cloud.

Integratie Next.js

Als de makers en onderhouders van Next.js, biedt Vercel native integratie met dit populaire webframework. Deze synergie tussen Vercel en Next.js zorgt voor optimale prestaties en eenvoudige deployment van React-gebaseerde applicaties,

Automatische schaalbaarheid

Serverless functies en statische bestanden schalen automatisch, zonder dat er configuratie nodig is vanuit de ontwikkelaar.

Geïntegreerde CI/CD

Automatische builds en deployments via git-integraties, waardoor ontwikkelaars zich kunnen concentreren op code in plaats van op deployment.

Flexibele toepassingen

Met Vercel maak je een breed scala aan toepassingen waaronder: snelle statische bedrijfswebsites, e-commerce platforms en persoonlijke portfolio’s.

Sanity en Vercel

Vercel en Sanity zijn beide moderne technologieën die vaak samen worden gebruikt in de ontwikkeling van webapplicaties, vooral binnen JAMstack-architecturen. Samen bieden ze een krachtige stack voor webontwikkeling die de sterke punten van beide platforms benut:

 • Front-end flexibiliteit met Vercel.

  Met Vercel kunnen ontwikkelaars snel en eenvoudig dynamische, high-performance webapplicaties bouwen en deployen. Door Next.js of andere moderne JavaScript-frameworks te gebruiken, kunnen ontwikkelaars rijke, interactieve gebruikerservaringen creëren.

 • Headless CMS met Sanity.

  Sanity dient als de back-end of “headless” CMS dat de content levert voor deze webapplicaties. Het maakt het mogelijk voor content creators om content te beheren die dynamisch wordt ingeladen in de door Vercel gehoste applicaties, zonder dat dit de ontwikkelworkflow verstoort.

 • Real-time content updates.

  Met Sanity’s real-time capabilities kunnen updates aan de content onmiddellijk worden weergegeven in de door Vercel gehoste applicaties, wat zorgt voor een naadloze content publishing ervaring.

 • Ontwikkeling en deployment.

  Ontwikkelaars kunnen de ontwikkelomgeving van Vercel gebruiken om hun front-end te bouwen en te testen, terwijl ze tegelijkertijd content vanuit Sanity halen. Zodra ze klaar zijn, kunnen ze de site met één klik deployen naar een productieomgeving, waarbij de content automatisch wordt opgehaald van Sanity.

Vercel bij Linku

Bij Linku combineren we het beste van Vercel en Sanity om schaalbare webapplicaties met rijke, dynamische content te ontwikkelen. Vercel’s snelle laadtijden en optimale prestaties, gecombineerd met de flexibele content-beheermogelijkheden van Sanity, stellen ons in staat om een gestroomlijnde ontwikkelingsworkflow te hanteren en snel MVP’s te lanceren.

Dit leidt tot oplossingen die technisch geavanceerd zijn en inhoudelijk diepgaand, waardoor we snel kunnen inspelen op klantbehoeften en gebruikers een superieure ervaring kunnen bieden.

Vragen?
Thomas Rutten
Thomas Rutten
Thomas Rutten

Ook digitale groei?

Wil jij de mogelijkheden ontdekken van een Vercel-applicatie voor jouw bedrijf? Neem contact op en we vertellen je graag over jouw kansen.

Stuur een berichtOf bel: 024 3000 316