De waarde van een technisch projectmanager

Bij een webbureau zoals Linku is de rol van een technisch projectmanager cruciaal. Deze professional staat op het kruispunt van techniek, marketing en klantrelaties. Maar wat doet een technisch projectmanager precies en waarom is deze functie zo waardevol?

Koen
Geschreven door Koen
projectmanager thomas aan het werk
projectmanager thomas aan het werk

De rol van een technisch projectmanager bij Linku

Een technisch projectmanager bij Linku is niet zomaar een doorgeefluik. Het gaat verder dan alleen het beheren van projecten. Met een combinatie van technische en marketingachtergrond biedt deze professional waardevolle inzichten die klanten helpen in hun keuzes en strategie. Als Scrum Master begeleidt de projectmanager ook Agile projecten, waarbij het team gefaciliteerd en gecoacht wordt om optimaal te presteren.

Wat betekent dit voor klanten?

Klanten kunnen van een technisch projectmanager bij Linku verwachten dat ze een sparringpartner krijgen. Iemand die niet alleen advies geeft, maar ook de technische impact duidelijk kan maken van de mogelijkheden in webdevelopment. Dit zorgt voor een brug tussen de technische en zakelijke kant van projecten, waardoor klanten beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Traditionele vs. Technisch Projectmanager

Waar een traditionele projectmanager zich voornamelijk richt op het beheren van tijd, budget en resources, gaat de technisch projectmanager een stap verder. Deze laatste duikt dieper in de technische aspecten van een project, begrijpt de nuances van webontwikkeling en kan technische uitdagingen voorzien en aanpakken.

Terwijl de traditionele projectmanager als een dirigent het orkest leidt, is de technisch projectmanager zowel dirigent als expert op een specifiek instrument. Bij Linku waarderen we deze gecombineerde expertise, omdat het zorgt voor een vloeiendere uitvoering van projecten en een betere communicatie tussen technische teams en klanten.

Achtergrond en expertise

Een technisch projectmanager bij Linku heeft vaak een rijke achtergrond. Denk aan studies zoals Bedrijfskundige Informatica, waarbij kennis wordt opgedaan over programmeren, het automatiseren van bedrijfsprocessen en procesanalyse. Daarnaast kan er ervaring zijn met Communicatie en Multimedia Design, wat bijdraagt aan een holistische benadering van webprojecten. Deze combinatie van technische en communicatieve vaardigheden maakt de projectmanager een onmisbare schakel in het webontwikkelingsproces.

“Ik ben geen doorgeefluik, ik ben meer een sparringpartner. Met mijn achtergrond kan ik de technische impact duidelijk maken van de mogelijkheden in webdevelopment.”

Thomas van de Ven
Thomas
Technisch Projectmanager bij Linku

Waarom kiezen voor een webbureau met een technisch projectmanager?

Bij Linku geloven we in de kracht van diversiteit in ons team. Met diverse in-house disciplines kunnen we uitdagende en complexe projecten aan, zoals webapps en mobiele apps, die een directe invloed hebben op de bedrijfsprocessen van klanten. Een technisch projectmanager speelt hierin een centrale rol, waarbij hij of zij zorgt voor een naadloze integratie van techniek, design en marketing.

Jouw strategische partner

Een technisch projectmanager is meer dan alleen een beheerder van projecten. Het is een strategische partner, een brug tussen techniek en business, en een onmisbare schakel in het succes van webprojecten. Bij Linku begrijpen we deze waarde en zetten we deze expertise in om onze klanten de beste resultaten te bieden.

Vragen?
Thomas van de Ven
Thomas van de Ven
Thomas van de Ven

Sparren over jouw project? Neem contact op.

Stuur een berichtOf bel: 024 3000 316