Waarom ik voor Linku kies: Roelof

Mijn avontuur bij Linku begon in augustus 2023, na een bijzondere aanbeveling. Via Bart, mijn fysiotherapeut bij de fysioo, klant van Linku. Bart behandelt mij vanwege mijn erfelijke spierziekte en kent mijn voorkeur voor werken dicht bij huis en de behoefte aan een stap naar een meer volwassen bedrijf.

Roelof Hoeksema
Geschreven door Roelof
Developer Roelof aan het werk.
Developer Roelof aan het werk.

De professionele uitstraling en de transparante, relaxte sfeer die de website van Linku uitstraalde, trokken direct mijn aandacht.

Het toeval wil ook nog eens dat de vader van collega Klaas vroeger afdelingsleider was op het Liemers College. Via Bart en Klaas kwam ik in contact met Timo. Een leuke eerste kennismaking waarin we onze passie voor code deelden, zorgde ervoor dat ik wist dat Linku de juiste keuze was.

Waarom Linku een goede match is

Nu ik hier werk, ervaar ik dagelijks de relaxte en positieve sfeer die mij zo aansprak. Iedereen zet zich in om het beste uit hun werk te halen en elkaar te motiveren. Deze aanstekelijke, positieve energie maakt elke dag weer bijzonder en bevestigt dat ik de juiste keuze heb gemaakt door voor Linku te kiezen.

Wat ik nodig heb om succesvol te zijn in mijn rol, wordt hier bij Linku volledig ondersteund. De mogelijkheid om te blijven leren en ontwikkelen is cruciaal voor mij. Fouten maken en daarvan leren zie ik als een belangrijk onderdeel van mijn groei. Linku biedt een omgeving waar dit niet alleen mogelijk is, maar ook wordt aangemoedigd.

Rubber Duck als mijn assistent

Een gezonde werk-privébalans

Als iemand die naar zijn werk neigt, noem mij een workaholic, vind ik plezier in mijn werk essentieel. Thuis heb ik een goede werkplek ingericht, waardoor ik zowel kan focussen op mijn werk als goed kan afsluiten. Het vinden van de juiste discipline om aan de slag te gaan én om op tijd te stoppen, zorgt voor de mentale rust die ik nodig heb.

Advies aan nieuwe developers en een persoonlijke noot

Mijn advies aan nieuwe developers is om jezelf de tijd te geven om te landen. De tech stack leren kennen vergt tijd en het is oké om niet meteen op volle toeren te draaien. En een kleine inside tip: kies voor Windows of Mac en niet voor Linux om jezelf wat hoofdpijn te besparen. Verder: Wees nooit bang om vragen te stellen.

Wat weten de collega’s nog niet over mij?

Misschien weten mijn collega’s dit nog niet, maar buiten het werk om ben ik een fanatieke thuiskok. Niet per se een goede thuiskok, maar wel fanatiek. Het bereiden van een perfecte lasagne, met zelfgemaakte bechamelsaus en geroosterde aubergine, is een van mijn grootste genoegens.

roelof kookt
Hier kook ik mijn speciale lasagne

Bij Linku vinden we het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt en deze ervaring bevestigt dat we op de goede weg zijn. 💙

Back-end bij Linku

Ook leuk om te bekijken. Ik sprak eerder over werken bij Linku in onze back-end video. Kijk mee hoe ons team samenwerkt.