Afbeelding voor Wat is SSL en waarom is het zo belangrijk?

Wat is SSL en waarom is het zo belangrijk?

Sinds januari 2017 geeft Google websites met een SSL-certificaat voorrang in de zoekresultaten.

Google hecht waarde websites die goed beveiligd verbinding zijn. De internet browser Chrome geeft sinds januari 2017 een melding wanneer een website geen beveiligde verbinding heeft. Maar wat houdt dit nu precies in?

Veilig surfen

Google wil dat gebruikers veilig kunnen surfen op internet en geeft dit aan door middel van een groen slotje in de adresbalk, wat voor een versleutelde verbinding staat. Door deze versleutelde internetverbinding (https) wordt een beveiligde verbinding tussen de server en de browser tot stand gebracht. Hierdoor worden gegevens beveiligd over en weer uitgewisseld. Google heeft als uitgangspunt dat ‘https’ niet alleen door webshops en banken gebruikt zou moeten worden, maar door álle websites om zo een volledig versleuteld internet te krijgen met zoveel mogelijk privacy voor gebruikers. Met een https verbinding wordt je vertrouwelijke informatie versleuteld verzonden, zodat deze gegevens niet onderschept kunnen worden.

https ssl certificaat

Waarom een SSL-certificaat?

Sinds januari 2017 neemt Google verschillende stappen om het gebruik van een beveiligde internetverbinding te vergroten. Allereerst worden de beveiligde ‘https’ websites hoger getoond in de zoekresultaten doordat deze een hogere ranking krijgen toegekend dan de niet-beveiligde ‘http’ websites. Daarnaast krijgen de versleutelde verbindingen een groen slotje in de adresbalk zodat het voor de gebruiker zichtbaar is dat er een beveiligde verbinding is. Tot slot markeert internetbrowser Chrome http-pagina’s die wachtwoorden of creditcardgegevens verzamelen als ‘onveilig’.

Een SSL-certificaat kopen

Om potentiële klanten op uw website niet af te schrikken door deze melding, en uw website niet te laten zakken in de zoekmachine resultaten, kunt u een SSL certificaat kopen. Dit certificaat zorgt voor een beveiligde verbinding, wat aangegeven wordt met https en zorgt voor een hogere ranking in de Google-resultaten. Twee vliegen in één klap dus! Kies je ervoor om niet over te stappen naar een https verbinding? Dan kan dit je ranking in de zoekresultaten beïnvloeden en potentiële bezoekers afschrikken.

Voorbeeld mail mailchimp