Groei digitaal met een web app voor jouw bedrijf

Effectiever werken, dat wil toch iedereen? Een web app is hét startpunt van digitale groei voor jouw bedrijf.

Klaas de Leeuw
Geschreven door Klaas
de web app van visser contactlenzen
de web app van visser contactlenzen

Wat is een web app?

Een web app is een geavanceerde applicatie die via een webbrowser toegankelijk is en de dynamische interactie met gebruikers mogelijk maakt. Het combineert de functionaliteiten van een traditionele applicatie met de toegankelijkheid van een website, waardoor je zonder downloads of installaties toegang hebt tot diverse zakelijke functies. Of het nu gaat om het beheren van bestanden, het faciliteren van communicatie of het ondersteunen van complexe zakelijke processen, web apps bieden een flexibele en efficiënte oplossing die naadloos werkt op zowel mobiele apparaten als desktops.

De web app wordt vaak in een adem genoemd met webapplicaties en progressive web apps (pwa). Bij Linku hebben we meerdere bedrijven geholpen met de ontwikkeling van zulke maatwerk applicaties.

Wat voor soorten web apps zijn er?

Web apps bestaan in verschillende soorten, zowel voor consumenten als in een zakelijke vorm. Ontdek de verschillen en voordelen:

Web apps voor de consument

Als consument zijn er vele web apps waar jij waarschijnlijk al gebruik van maakt, denk aan apps voor:

  • Productiviteit –  Zoals Google Drive en Microsoft Office.
  • Entertainment –  Zoals YouTube, Netflix en Spotify.
  • Sociale netwerken – Zoals Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn.
  • Webwinkels –  Zoals Bol.com, Amazon en Coolblue.

Op mobiel gebruik je hiervoor meestal de native/hybride apps uit de app stores. Gebruik je deze diensten via de browser, dan heb je te maken met web apps.

persoon die een web app bedient op een computer
Veel interactieve websites die je bezoekt zijn web apps

Web apps voor bedrijven

Zakelijke webapps bieden kansen voor bedrijven om effectiever te werken. Dat kan o.a. met administratietools, CRM-software, boekhoudsoftware, communicatie-apps en eigen bedrijfsapps en inspectie apps. Dit zijn webapplicaties die specifiek zijn gebouwd om de efficiëntie, productiviteit en samenwerking in een bedrijf te verbeteren.

Wanneer je besluit om een web app te laten maken, heb je volledige controle over o.a. de:

  • Ontwikkeling – De app is gebouwd rondom je bedrijf en bevat precies wat je nodig hebt.
  • Toegang – Je kiest zelf hoe gebruikers je platform benaderen, openbaar of afgeschermd. Je kunt rollen bedenken en toewijzen aan gebruikers.
  • Beveiliging – Je beschikt over je eigen data en bent niet overgeleverd aan tussenpartijen.
  • Integratie – Je werkt nóg effectiever door andere web apps en systemen te verbinden met jouw app.
  • Schaalbaarheid – Je hebt geen specifieke apparaten nodig, enkel een apparaat dat beschikt over een browser. Datasynchronisatie werkt via de cloud. Dat maakt een web app flexibel, snel en makkelijk in gebruik.

Zo zie je, met een maatwerk app heb je jouw groei in eigen handen. Die groei komt vaak neer op het digitaliseren van werkzaamheden, waarbij je processen stroomlijnt, de samenwerking verbetert en efficiënter gaat werken. Dat resulteert weer in interessante kostenbesparingen.

Voorbeelden web apps

Benieuwd naar voorbeelden van webapplicaties? Hieronder deel ik een aantal relevante cases. Bekijk onze casepagina voor alle voorbeelden.

Veelgestelde vragen

Vragen?
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot
klaas fotoshoot

Webapp laten maken?

Een web app is een waardevolle investering voor elk bedrijf. Ben jij toe aan de volgende stap? Neem dan contact op. Klaas vertelt je vrijblijvend welke kansen er liggen voor jou.

Stuur een berichtOf bel 024 3000 316