Afbeelding voor Linku werkvakantie 2019: Eat, sleep, work, repeat op Ibiza

Linku werkvakantie 2019: Eat, sleep, work, repeat op Ibiza

Na het succes van de internationale werkvakantie vorig jaar, kon een nieuw avontuur natuurlijk niet uitblijven. Ibiza, maak je klaar voor Linku!

Update: in 2021 zijn we ook met het bedrijf op werkvakantie geweest. Bekijk het verslag van de Granada-werkvakantie (2021).

Met je bedrijf op werkvakantie?

De werkvakantie naar Moraira in 2018 heeft een stempel gedrukt op Linku. Nog steeds halen we de leukste herinneringen op van de tijd die we daar samen hebben doorgebracht. De keuze om ook in 2019 onze koffers te pakken was dan ook snel gemaakt.

De vele positieve reacties van vorig jaar zijn ook bij de pers niet onopgemerkt gebleven. Vandaar dat dit jaar een journalist en een fotograaf van de Volkskrant zijn meegereisd om ons twee dagen te observeren. Het verslag is gepubliceerd in de Volkskrant van 21 mei (pag. 26-27) en is daarnaast ook online beschikbaar.

Verslag Linku-werkvakantie in de Volkskrant van dinsdag 21 mei 2019
Verslag Linku-werkvakantie in de Volkskrant van dinsdag 21 mei 2019

Na het uitzoeken van nieuwe bestemmingen viel de keuze al snel op Ibiza. De allure van dit zonnige feesteiland sprak iedereen aan. Zo vertrokken we op zondag 12 mei vol goede moed met het vliegtuig vanaf Schiphol.

Werken in een vakantievilla?

We verbleven in een via Airbnb-gehuurde vakantievilla. Deze luxe en ruime villa voorzag onze groep van 14 collega’s van alle gemakken. Uitgezonderd van enkele opstartproblemen rondom elektriciteit en stromend water, was het hier goed vertoeven.

Op maandag begon de ‘gewone’ werkweek. Na een gezamenlijk ontbijt zocht iedereen een werkplekje op. Buiten of binnen, in de zon of in de schaduw; de villa bood genoeg keuze voor iedereen om te werken.

Afbeelding voor

Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden was het net warm genoeg om aan het eind van de middag een duik te nemen in het zwembad.

Hoe kom je er?

Met NS-groepstickets vertrokken we allemaal met de trein vanuit Nijmegen naar Schiphol. Hier vlogen we met KLM naar Ibiza. We hadden twee koffers om de nodige apparatuur, kabels en toilettassen mee te kunnen nemen. Verdere persoonlijke spullen nam iedereen mee als handbagage.

Het eiland is klein en ons huisje lag op korte afstand van het vliegveld. Waar we vorig jaar drie auto’s huurden hadden we er nu genoeg aan één voor de boodschappen. Hierdoor hebben we bezuinigd op huur- en benzinekosten.

Met korte ritjes in de taxi vervoerden we onszelf van en naar het vliegveld. De stad en het strand waren met 40 minuten op loopafstand goed te bereiken, al gaven sommigen de voorkeur aan een taxi na een lange avond.

Ook de terugweg vlogen we met KLM naar Schiphol. Hier reisden we wederom samen met de trein terug naar Nijmegen.

Hoe productief ben je?

Vorig jaar dachten we ongeveer 75% van onze reguliere productiviteit te hebben gedraaid. Dit jaar denken we aan een vergelijkbaar cijfer. De productiviteit van uitvoerende werkzaamheden ligt dus wel wat lager dan op ons vertrouwde kantoor.

Kijk eens aan mooi he

Ik mis het tweede computerscherm van kantoor.

- Timo

Dit komt mede doordat je sneller afgeleid bent en een praatje aangaat met een collega. Daarbovenop zit je niet achter je ergonomisch ingerichte bureau, waardoor je bijvoorbeeld niet beschikt over een tweede computerscherm.

Afbeelding voor

Dit betekent niet dat de week minder waardevol is. Een week als deze trekt je uit de dagelijkse sleur. Je neemt meer tijd om samen te brainstormen over bedrijfsvoering en toekomstplannen. We hebben dan ook meerdere momenten gepakt om nieuwe waardevolle ideeën op te doen voor Linku en onze klanten.

Bereikbaarheid telefoon en WiFi?

Om ons werk goed uit te kunnen voeren, hebben we een goede telefoon- en internetverbinding nodig. Ook dit jaar werd ons vaste telefoonnummer doorverbonden naar enkele smartphones uitgerust met een VoIP-app. Met soms een kleine vertraging of storing in de lijn waren we zo via de telefoon bereikbaar.

De internetsnelheid van de villa was goed, maar het draadloos bereik was beperkt tot de binnenruimtes. Om ook buiten een verbinding mogelijk te maken, installeerden we een extra router die met een lange kabel verbonden stond met het modem in het huis.

Afbeelding voor

En wat doe je na werktijd?

Na werktijd gingen we samen koken en eten. Verder werden de avonden gevuld met het spelen van spelletjes of het verkennen van Ibiza-stad. Alhoewel het feestseizoen officieel pas begon op 17 mei, hebben we een aantal leuke avonden doorgebracht in de ontwakende stad. Onze grote groep was natuurlijk interessant voor de lokale uitgaansgelegenheden. Een mooie kans om gratis shots te scoren.

Kijk eens aan mooi he

Three rounds of free shots. Beer for €4 instead of €7.

- Bart

Op donderdagavond was de Linku-quiz. Hierin werden alle werknemers uitgedaagd verschillende vragen te beantwoorden over Linku en haar klanten. De prijs? Een lp van Gerard Joling met Ticket to the Tropics, het nummer dat inmiddels in één adem kan worden genoemd met de Linku-werkvakantie.

We verbleven de laatste twee dagen in een hotel midden in Ibiza-stad. Op vrijdag namen we met zijn allen een dag vrij om de stad verder te verkennen. Dit ging door tot in de late uurtjes, waarna we zaterdag rustig onze koffers in konden pakken om aan het eind van de avond terug te vliegen.

Wie doet het huishouden?

Vorig jaar merkten we dat de huishoudelijke taken naast het werk soms minder proactief werden opgepakt. Vandaar dat we dit jaar een corveelijst hadden ingevoerd. Iedereen heeft zijn of haar steentje bijgedragen en de taken werden actief opgepakt. De lijst was een succes.

Nieuwe collega’s

Ons team is het afgelopen jaar gegroeid. Onlangs hebben we Bram Kainama (UX/UI, designer, branding) en Marley Baidjoe (webdeveloper) mogen verwelkomen in ons team. In juni start ook Thomas van de Ven (senior projectmanager) bij Linku. Om de sfeer alvast te proeven ging hij ook mee. Geen betere manier om je collega’s te leren kennen!

Onze nieuwe collega's Bram, Thomas en Marley.
Onze nieuwe collega's Bram, Thomas en Marley.

Wat kost een werkvakantie?

We hadden de kosten van deze werkvakantie hoger ingeschat dan die van vorig jaar (€9.944 begroot tegenover €7.451). We gingen dit jaar een dag langer, maar ook de luxere villa en de kosten van boodschappen op Ibiza zouden de prijs opdrijven. Ook waren we nu met een groep van veertien in plaats van twaalf vorig jaar.

De kosten liggen ook iets hoger dan vorig jaar: €8.362 totaal tegenover €7.451 in 2018. Deze kosten liggen echter ruim onder de begroting en komen neer op €567 per persoon. Dit is minder dan de €621 per persoon in 2018. Een uitkomst dus waar we zeer tevreden mee zijn.

Euro
3934
Euro
1950
Euro
846
Euro
776
Euro
237
Euro
218
Euro
143
Euro
123

Toelichting: ‘Stappen en activiteiten’ dekt niet de volledige kosten van het uitgaan. Een aantal eerste rondjes zijn hierbij inbegrepen. De rest van de avond dronken collega’s op eigen kosten.

Volgend jaar weer?

Stiekem denken we al na over de werkvakantie van volgend jaar. De energie, teamsfeer en ideeën die we uit deze week halen zijn de investering volledig waard. De publicatie in de Volkskrant is een hele mooie bonus en geeft ons de kans om meer bedrijven te inspireren een uitdaging als deze aan te gaan.

Hoe we onszelf volgend jaar gaan overtreffen moeten we nog bedenken. Weet jij wel al dat je daarbij wil zijn? Bekijk dan eens onze vacatures. Wij zijn momenteel nog op zoek naar medior/senior front-end developers die ervaring hebben met o.a. Angular, Ionic en Progressive Web Apps.

Bekijk het onderstaande filmpje voor een sfeerimpressie.
Adios!

Voorbeeld mail mailchimp